salute to the nature

salute to the nature

Monday, December 28, 2009

when Juwita met the rabbit

rabbit yg comei

"bibit! bibit! bibit!" (rabbit, rabbit, rabbit!)

memang excited sungguh Juwita bila dapat meramas mesra dengan rabit2 ni semua... sungguh! Juwita sangat suka rabbit! excited nya melebihi dari nampak kucing. maybe sebab kucing dia dah biasa nampak, lagipon kucing pernah cakar tangan dia dulu (dia gatal dok raba2 perut kucing bunting, amik kau! kucing tu cakar dan gigit lah tangan dia... nangis tak berlagu! sejak tu Juwita tak pegang kucing sangat)

tengoklah betapa sukanya dia...

Tapi memang diluar jangkaan juga ibunya ni tengok perangai juwita. Juwita ni kalau korang nak tau, penggeli orangnya. kalau kotor sikir, sumpah dia taknak pegang. Kalau dia jatuh kat tanah la... dia takkan pegang tanah tu! sanggup dia menjerit2 mintak kita angkat, takkan dia letak tangan dia kat tanah tu. Tapi ni rabbit punya pasal... tanah yang bersepah-sepah taik rabbit tu semua dia harung. memula ingat dia taknak masuk... sebab tpt tu macam kotor..(well, bagi dia lah kotor, sebab bertanah...) rupa nya tak, dia masuk jugak kejar rabbit tu melompat-lompat...


amboi... sukanya dia usap rabbit tu...

haa... tengok... siap usap2 lagi rabbit tu. Rabbit tu semua manja, memang mesra alam dan suka orang... memang boleh geng la diorang nih.
Tapi yg kelakarnya, lepas usap rabbit je, dia mesti buat muka geli, pastu cakap kat ibunya ni...

"wash...hand...hand..."

haha! mintak nak basuh tangan! aduyai.... anakku ini... ibunya pon cakaplah,


"nanti lah basuh tangan... kang nak pegang rabbit lagi kan... dah sudah nanti baru basuh.."

pastu dia buat muka pandang tangan dia...

"hand....hand..."
"iye... kotor... karang lah basuh... main dulu puas2..."

ibu pon tak lepas peluang nak main dengan rabbit. bagi makan kat tapak tangan ni... geli je rasa kena misai dia!

hehe.... kelakar la Juwita ni... dia memang tak suka kotor... sepanjang main tu, tangan dia kat depannnn je... heheee....
owh.. lupa pulak... korang nak tau x kat mana tempat rabbit ni? nama tempat ni Rafa bunny world. lokasinya kat shah alam, kat giant shah alam tu... tepi jalan. senang je nak nampak :)

kat pintu gerbang...juwita moyok je... sebab kena paksa balik!

kat sini pon ade jual rabbit tau! angora.. fussy wooly...ear lop.. haa... tengok-tengok! fussy wooly dengan angora yg pure breed punya! sungguh besar dan panjang gebusss gila lah bulu dia!!!! wallahwaeii!!!! gerammm je tengok kan? anak rabbit pon diaorang ade jual.. hehe... tapi xde pulak yg kitorang berkenan kat situ..

ni ape ek... angora kot... heh... booolat! for display only

ni baby angora. for sale... tinga pon pendek lagi.. kecik sgt lagi ni...

ish...
susah juga sebenarnya nak cari rabbit yang sesuai untuk kitorang ni.. i ni memilih orangnya. alang2 beli nak bela kan, kena lah cari yg harga berpatutan dan elok, sihat, cantik, dan paling penting, i dengan juwita kena lah suka! hehe... macam memilih calon menantu plak... mestilah memilih, rabbit ni akan jadi sebahagian dari keluarga kami :)

baby rabbit for sale... pon kecik sangat lagi ni... tgu besar sikit baru sesuai nak buat bela

banyak koleksi rabbitnya... tapi takde yg memenuhi kriteria kami

owh, ya... tpt ni juga menyediakan asrama rabbit. Maknanya kalau korang bercuti ke.. balik kampung ke... outstation ke... korang boleh tinggalkan rabbit kat sini tau! tapi tak tau la berapa diorang charge, sbb x tanya pulak. Cuma nampak je rabbit2 orang kat sini... fuiyo! cantik2 semua! confirm boleh bawak tido peluk2! haha!


Punyalah suka juwita dok kat sini, sampai taknak balik kau! penat pujuk. Last2 sebab tak makan pujuk, terpaksa la angkat dia keluar secara paksa rela.. hehe... melalak.....! ibu pon pesan...


"lain kali kita datang lagi ye..."


"nak... bibit! nak nak!!!!!! nak nak bibit!!!!"


" ha... iyo lah.... nanti kita cari satu eh.."


" nak.... nenenen....!"


aik?! nak nenen pulak? macam tu la juwita. kalau ape2 dia merajuk, ubat dia senang je... nenen! hahaha!

5 comments:

Aidi-Safuan said...

uiks...taman rabbit tuh katner?

anggun said...

kat shah alam

cik punya blog! said...

aduh!! cute nyerr rabbit tu...

Sherry said...

wah nice mana tempat ni? how much per pax?

anggun said...

rm3 per entry... haha! want to see their rabbit pon kena bayar... i thought masuk free.. huhuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails