salute to the nature

salute to the nature

Friday, September 11, 2009

too much to do yet soo little times

me, myself now is like a high speed racing car on race. the adrenaline is so high. its very overwhelming.

i am super duper busy. (some people will wondering " stay home mom pon boley busy ker?") ish... bolehh!!!

stay home mom doesn't mean we just stay home and stare... we do the work! i repeat, WE DO WORK! VERY IMPORTANT WORK!

2 minggu ni, macam biasa la buat kerja rumah... sapu sampah, sidai kain, lipat kain baju, layan juwita (yg ni paling letih), masak, dan sebagainya

at the same time, this stay home mom has online business. nak urus anggunjelita.com, petite4.blogspot.com, dan yg terkini last week baru launch, petitetouch.blogspot.com (maka bertambah ganda lah kerja stay home mom ni). To those yang ada business online ni paham la, a lot of things to do... blog kena update selalu, stok kena kira, kena tambah stok, buat kira-kira, buat akaun (yg ni x sure org lain buat tak, tapi aku buat), tu tak kira kena balas email customer, bagi consultation bagai... then bila ada transaksi berlaku, kena check akaun, wrap parcel nak pos, dan kemudian ke pejabat pos (yg ni je aku tak buat. hubby yg ke pejabat pos)


anggunjelita.com punya letih
Benda yang buat letih adalah customer yg banyak songeh... tanya itu ini... tp last2 tak beli pon! cheh... tak pon yg lagi menyampah (sorry to say..) org2 yg baru nak berjinak2 beli online nih... kadang2 malas nak layan! macam2 di tanya.. selamat ke barang tu dipos, selamat ke buat payment online, kalau aku tipu mcm mana... macam ne kalau dia bayar brg tak dapat.. boleh percaya ke.. helo~~ kalau takut sangat beli je kat kedai luar nun! letih nk pahamkan orang mcm ni... ada juga yg minta kita pos dulu barang, kalau sampai baru dia nak bank in. amboi, banyak cantik... kami peniaga online ni dah masak la dengan benda2 mcm ni...


petite touch keletihan yang seronok
about the launching of petite touch, for the opening promotion, i gave 10 lucky blogger a free makeover. perkhhh!!!!! tak cukup tangan layan email beb!!! i know this kind of advertising will work, but i can't believe that its really really work!!! i'm planning to do another blogger promo next time, but wait until i finish makeover all 10 lucky blogger 1st! haha ^_^


part time tolong hubby (cetakbaju.com)
when i'm a lil bit free at home, i help my hubby on his business... my job is like kerja kilang lady. Yang terbaru, tampal sticker 10ribu keping! @_@ gila berpinau mata! tangan aku dah macam mesin dah... cergas dan tangkas! wahahaha! lagi satu kerja biasa aku adalah potong paper! uih... ni pon letih beb! tergeliat2 jari pegang gunting... tapi yg bestnya, kalau tolong hubby buat benda2 ni, biasanya ada la reward nya hehehe... nanti mesti hubby bawak kuar jenjalan, shopping mopping. Leh la rembat heel ke, baju ke... (abg~~ nak makeup~~~ hehee~~)


petitefour makin sibuk! letih, leceh!
dalam sibuk2 buat semua tu, online butik aku pon kena jalan. petite4 tu kena masuk baju (ni dah seminggu lebih tak masuk baju baru ni). Ha, kerja petite4 ni lagi leceh! tiap2 minggu kena amik stock kat supplier. then, check stock, lepas check, pasang kat mannequin amik gamba... dah amik gamba semua, transfer masuk laptop. edit dalam photoshop, letak watermark. last sekali update blog petite4 tu masukkan baju2 baru tu semer... dah update blog, kena email reviewer2 blog to notify them all (spya diorg review blog kita). Lepas tu, kena blogwalking utk tinggalkan link. phew... tak selesai lagi tuh! tak larat dah nak citer... pikir pon dah letih, tapi so far itu lah yg aku buat, dan aku still standing lah! tak rasa nak give up pong!


ceritera juwita

nak update blog personal ni kena curi2 masa tengah malam lah.


Dan dalam sibuk nak buat semua kerja ni, planning tak selalunya smooth. most of the time, when i just start doing somtin' juwita da mula buat hal... mula buat bising, jerit2... when she felt she'd being ignored my me, she start doing somtin' to get my attention back! bila ibu ni datang.... tak de ape pon!!! dia nak kita tengok dia tengok tv!??!! membara je.... but i just said "ohh... juwita nak ibu teman tengok tv eay...." and she innocently nodd and smile (senyum yg mencairkan ais di kutub utara) aduh...

dek non... cemana la ibu nak buat kerja ni.... sbb tu lah banyak kerja yg rancang nak buat dalam satu hari tu, mesti jadi tak selesai. So, my solution is to stay back until late at night to finish up everything that should be done that day...


bila kamu dah besar juwita, ingat lah jasa ibu dan abah ye... kami bersengkang mata nih! huhuhuu~~

hubby jual crocs kat sri gombak memalam... bulan posa ni alhamdulillah... sales berganda2... tp business ibu slow la... sbb tak masuk stock baru~~ untung butik petite4 pon dah bawak ke petite touch punya modal, so ibu boleh dikategorikan sebagai pokai sekarang ni huhuhuu...

panjang lebar pulak entry harini ye... sesi melepas tekanan. lepas ni nak raya...

oh, ya... last week me and hubby pampered ourself at true spa! dalam sibuk2 ni badan kena jaga juga. next entry i will blog about this ok... by now, daa!

1 comment:

Sherry said...

hehe.. busy mama :) lucky got business :) mine new online store x busines lagi.. http://jewelrybys.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails