girls outing

cupid @ the curve. siapa lah yang akan kena panahan chentaa kali ini... eceeh ceh ceehhh....

last week, on monday was a girls outing for me and juwita. Yup, you hear it right! only me and Juwita, no daddy aka hubby. Hubby was sooo buzy to accompanied us, so he gave me some money and a car key! the feeling? excited and nervous!!! i was so nervous because thats mean its gonna be the 1st time i will drive again after 2 years! (yeah... i never drive myself since i'm heavily pregnant 2 years ago)

nasib baik bakat memanduku itu tidak hilang ditelan zaman (echeeh..). Kami sampai tesco dengan selamatnya. alhamdulillah.... oh, BTW, sebelum bertolak, i dah nenenkan Juwita siap2 sampai dia tertidur dulu, then baru i berani drive... sbbnya i tak dapat imagine masa tu macam mana reaksi Juwita bila i ada kat kerusi pemandu, dan dia jadi passanger sensorang (sebelum ni dia berpangku dengan i je kan..)


kami yang berjalan sakan tanpa abah disisi...

so, our plan that day was,


1. window shopping at the curve + take a picture together


(gambar ade kat atas tu ye kengkawan..)

2. lunch at ikea together

our lunch... pasta with tomato sauce (juwita makan banyak!) and mine, garden salad :)

3. go watch rabbit at pet safari (we plan to have a rabbit in our house)


(takde gambar rabbit. malas nak snap)

4. more and more picture!


juwita berposing bersama pokok krismas

5. bought groceries at tesco (total damages
: not more than RM200)

best nye jalan2 dengan Juwita. Dia tak meregam pulak. baik je.. :) maybe sebab abah dia takde, kalau abahnya ada, confirm nak berlari kesana, berlari ke sini... ini tidak... dia pimpin je tangan ibunya ni... heheheee....
oh ya, this week we plan to have a girls outing again. Kali ni bertiga pulak. Mak su Ain ada kat sini minggu ni :)

After shopping for monthly groceries at tesco, Juwita start to merengek-rengek. ya lah... she tired and hungry. she need to nenen 1 more time. So, we straight back to a car, nenen her, and drove back home. But!!!! that was just a plan.. sigh... she refused to sleep this time, even after i fed here for quite long time... ayooo... so plan changed. i have to drive back with her sitting on the passanger seat,... er... dia tak tidur!!! takutnye....

Tapi, alhamdulillah kami selamat sampai rumah. Juwita kena lebam sikit kat pipi sebab masa mula2 tu, she refused to sit still, so dia bangun dan menghentam gear...sigh... T_T'

selepas kejadian tu, dia tak berani lagi bangun dari seatnya itu. (oh.. kadang2 budak2 ni bila dah terkena sekali baru dia tahu dengar kata. bak kata orang2 tua, dah kena baru nak tegadah! haha!)


uhuuu... hari yang seronok!

Comments

Sherry said…
tesco I go like 3 mth once time now coz they no more bonuslink and my place near to c4
Sherry said…
later go c4 as need buy eggs oso. Giant I go shop sometimes but giant and c4 eggs a tray always get rosak one.. in between.. I mean egg look ok.. bila break.. busuk!
anggun said…
you buy which kind of eggs? the one in 1 caton 24pcs tu ke? i usually buy the tesco omega 3 one...10pcs egges. tu pon pilih2 jugak, coz sometimes got crack la...
Sherry said…
buy those big tray 30 eggs.

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?