salute to the nature

salute to the nature

Tuesday, November 10, 2009

sarapan sedap. alaa... kadang2 tukar menu unhealthy x gemuk punya

hari2 telan nestle fitnesse dengan susu low fat, lama2 muka boleh jadi macam lembu. redhaaa je makan kan. So, sesekali rasa-rasakan lah lidah yang sedia melayu ni dengan nasi lemak (alaa.. kalau makan cereal dengan roti hari2 pong, takkan jadi putih punya aku ni ha...)

Haha, sebenarnya bukan apa, propa je lebih. Sebenarnya situasi ini berada di kampung halaman. So, jangan demand lebih2 ye, makan je apa yang ada depan mata, asalkan tahu limit dan moderation.

sarapan at my mom's cake house.

Ni kat kedai dan cafe kek dan roti my mom kat jasin. Datang pagi2, then kebulur. Apa lagi, beli la nasi lemak simpang. best woo... sambal dia memang menggigit. percaya tak harganya 50 sen je sebungkus... hehe... kat damansara jangan harap la nak dapat makan 50sen... nan hadooo!

oh, sungguh kusyuk sekali aku makan... minum pulak air panas... phew... meleleh peluh beb!

mmmm kenyang nye sarapan nasi lemak. Tapi dalam sejam lebih lepas tu, perut dah mintak diisi lagi... ayoo ini lah masalahnya makan nasi pagi2. Memang confirm tak tahan lama kenyangnya...

tinjau2 kat dapo, ooooo semerbak bau roti2 fresh. Yang tengah bakar lagi, yang tengah uli, yang tunggu kembang....ish2 confirm, lepas tu melahap roti pulak. my fav is floss bun! yumm!

ni mexican bun in the making. alaa....roti rotiboy dgn paparoti tu laa...

roti sosej. nama glemer takde.... low profile je dia ni, tapi selalu sold out hehee

donut. tengah tunggu dia kembang bagai dipam pam. dah kembang nanti, mandikan dia dalam minyak panas. dah sejuk, golek2 dalam gula...last sekali kita ngap dia! muahahaha!

roti dah masak tak dapat pulak nak upload kat sini. tertinggal kat jasin dah gambar tu... huhuhuuu.

ok, sapa ek sini orang melaka? hehe ade ke... kalau uoll nak datang menyinggah kedai kek mak aku ni, ia terletak di bandar baru jasin III. Belakang pejabat pendaftaran dan bank rakyat. (bank rakyat ke eh...hehe tak ingat pulak...). Nama kedai ni Kedai Kek Kesang.

Nama pon kedai kek kan, biasalah, ade jual kek fresh2 dan ade juga roti2 fresh... tempahan juga diterima. Yelah, nak buat hantaran ke, door gift ke, menu hi tea ke... ye tak? hehe. Papepon, yang penting semua fresh dan halal gitew...!

dah la... bye3... lapa la citer pasal roti ni....

5 comments:

Sherry said...

pretty red scraf :) hehe.. great pic, mana bb tidur ke?

Sherry said...

darling punya aunt melaka org, tapi jarang pergi sana..

Kaseh said...

waaaa nasi lemak.. jahat anggun tau.. akak dah la tgh diet nasi nih..hahah godaan betol

petite4 said...

haaa.... sape tgh diet nasi ni mmg sengsara laa.... hehehe... sedap tau kaseh nasi lemak ni...

tp tak mati pon kalau x makan kan :)

Anonymous said...

порно рассказ хозяин взял клизму
бесплатный просмотр эротики
фото пизды целки
порно мама сын инцест
смотреть гей порно ролики бесплатно

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails