salute to the nature

salute to the nature

Saturday, June 27, 2009

danga bay (part 2) + jalan2 JB

on the road : juwita asyik bergaya dengan ribbon merahnya :P comey la tuu...
second day @ JB.

1st destination - plaza angsana

mama nak sgt datang sini, so layann je la... best jgk la... walaupon jauh sket dari town n tak sebesar yg kat town tu (ntah ape namanya... tak ingat la plak). jalan2 jumpa kedai bridal... gown nya semua grand! ape lagi... snap la gambar sampai kena tegur pak guard (sbnrnya xleh amik gamba :P)


gown2 lawa kat plaza angsana : tangkap curik nih...
2nd destination - rumah aunty nor
kat plaza angsana jumpa aunty ibah (memang dah janji nak jumpa kat sane) so, borak2 aunty ibah ajak gi datang rumah. mmmm badan pon dah letih, rasa nak rehat dan minum teh... setuju je la... hehe. kat rumah ada anak2 aunty nor... yg kecik sekali buatkan teh n prepare table. sweet je tgk dia hehe... pandaiiii wat kejeee... kalau tak silap baru darjah 6... boy plak tuh!!! uish... sape nak booking buat menantu boleh hantar resume.. hihihii...


3rd destination - masjid sultan abu bakar


masjid sultan abu bakar yang tersergam indah dan mewah
odw balik ke hotel petang tu jalan ikut tepi laut, saje2 nak tgk singapura dari sini... then singgah la masjid yang terkenal ni. masjid ni terkenal dengan rekabentuk dan senibina nya yang unik. senibinanya ini menonjolkan gaya moorish yang kuat serta sedikit pengaruh senibina melayu. (heh heh... kagum tak korg aku tahu? hehe.. sbnrnya ini ada dalam silibus subjek history of art & architecture masa kat U dulu)

my mom infront of masjid sultan abu bakar : odw nak masuk solat sunat
4rd destination - balik hotel.

balik hotel, bilik dah berkemas :)

juwita buat inspection kekemasan bilik. hihihii... nak jadik warden ke dek?

malam pulak, keluar lagi...

5th destination - ke danga bay lagi!!!

kali ni pergi danga bay utk mkn... tp bukan kat rumah limas tau. try la yg lain pulak... kali ni makan di "periuk belanga danga bay". amik set keluarga... ada tomyam, ayam penyet, udang butter, kailan, telur bungkus, ikan siakap goreng bercili... add on ada rojak petis dgn otak2. best! best!


ni la dia menu malam tu... sgt best... tapi...

tapi ade juga yang tak best.... masa nak mula makan tu, tetiba tomyam dalam mangkuk kecik dah tertumpah kat juwita!!! huhuu... melalak la... tak dayo den mujuk ey.. last2 makan pon takde mood. tak tertelan nasik kat tekak ni ha... tapi sbb lapo punya pasal... masuk ajer hehe...

lepas tu... jalan2 jap...

habis..


balik hotel, tido... sambung jalan esok. masuk zoo johor.


zzzz...

2 comments:

miji said...

Pergh juwita jadi warden..hihi

warm welcome said...

anak awk tu mmg pandai belakon... nangis pon pandai pura2 teww..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails