salute to the nature

salute to the nature

Sunday, April 19, 2009

nipple crack lagi!!!

ohh... ni lah cabaran paling besar untuk ibu yang breastfeeding. nipple crack!!! adoila....

teringat la masa dalam pantang dulu, masalah nipple crack memang sangat mencabar diri. berpeluh-peluh tahan sakit masa menyusukan anak. ketap je gigi...kaki pulak merengkok-rengkok..

tiap kali nipple crack menjelma, tiap kali tiba time juwita nak nenen tu, serammm je rasa... rasa macam nak kena bagi nipple kat harimau!!! hahaha... juwita pulak dah ada gigi, now nak tumbuh gigi atas pulak. nipple kita tu dibuat nya chewing gum jerk!

sekarang berlaku lagi nipple crack pada diriku. kali ni, sebelah kiri sahaja... kejap tadi check, ade setitik darah pulak keluar!!! terus stop bagi belah situ. tunggu elok sikit la luka tu. Kang tak pasal-pasal jadi anak bersiong pulak anak aku tuh! hahaha... tak pon jadi vampire.. ha... tak pasal2 je..

4 comments:

mummy_ayden said...

huisshh..memng seram dengar pasal nipple crack ni,,,ko pakai cream ape daya??

warm welcome said...

tak pakai cream pon.. just ikut petua ade org bagi... air susu kita tu sapu kan kat situ biar dia kering jgn basuh...

my mom suruh pakai nipple shield, tp kita tak biasa la..

Miu said...

OMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMG!!!!!!!!!!

use breast pump out milk can?! sob sob....

warm welcome said...

can.. but my baby dun want bottle... want direct only...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails