salute to the nature

salute to the nature

Saturday, February 21, 2015

Weekender Extreme Outdoor

Weekend Extreme outdoor activity


Gopeng. Pernah dengar? Melainkan kau lahir di Illinois, jangan mengaku kau anak Malaysia kalau tak pernah dengar nama tempat Gopeng. Apa ada kat Gopeng? 

Minat outdoor? Nature? Extreme sport? Tak semestinya semua. Salah satu? Hah, Gopeng lah tempatnya. 2 jam sahaja dari KL atau Penang. Perfect untuk weekender atau short escape. 


Jadinya, aku pergi lah ke Gopeng ahad lepas. Misinya hanya 2. Cave exploration dan whitewater rafting. Awalnya niat hati macam nak ambil waterfall abseiling, tapi benda tu aku dah pernah buat kat Cebu haritu. Jadi bagi chan buat benda lain. Member in crime pun awal-awal dah say no to abseiling, so kita proceed benda lain lah. Akhirnya sepakat buat cave exploration.

3 hari sebelum hari kejadian pun, dah rasa seram sejuk. Sebabnya, aku claustrophobia. Tapi bila difikirkan balik, sampai bila nak lari dari ketakutan sendiri? Takut itu untuk dilawan, bukan di layan. Aku pun ambil package combo, cave exploration + whitewater rafting. Aku ambil package dari

Wednesday, February 4, 2015

Semester break is a make up time

Semester break is a make up time. 

During 4 month of every semester (including study week and exam week) i put my student hat on and i keep everything else in my drawer until semester end. I put assignments, lectures, tests, and quizzes first before everything, including family. I barely cook for family, i skip my daughter's concert, i don't read my favorite magazine, i don't read novel, i slept early before my husband when i have exam on the next morning, i stay up late, left my daughter to sleep alone when i have assignment to submit, i put my self and my study first in everything. And i put travel number 2. Yes, i am selfish, self centered, or what ever you want to call it. But it's just me.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails