salute to the nature

salute to the nature

Monday, January 20, 2014

Opportunity cost

Sejak aku bergelar "pelajar" semula (walaupon bukanlah full time student pon, malahan dipanggil pelajar "matang" pula) banyak berkara yang aku terpaksa korbankan lantaran terpaksa membuat pilihan antara tanggungjawab sebagai pelajar dan lain-lain. Antara perkara yang aku terlepas tahun lepas adalah:

1. Beberapa catshow 
Sangat sadis kerana terpaksa menahan jeles melihat gambar-gambar rakan se-hobi bergumbira di catshow bersama hadiah yang dimenangi dan kucing masing-masing.


2. Majlis resepsi adik aku
Lagi sadis. Wedding adik aku belah perempuan aku x dapat sertai sebab betul-betul habis nikah aku bersama husband shoot balik klang sebab esoknya aku ada test @__@


3. Percutian keluarga di Bukit Merah Lake Town Resort.
Walaupon tidaklah terkilan mana tapi agak terasa juga kehilangannya kerana ia antara acara keluarga. Aku miss juga sebab masa tu berada di Klang, ada kuliah.


4. Majlis menyambut menantu adik aku
Paling sadis. Resepsi belah keluarga kami (majlis menyambut menantu) pon aku tak ada sebab aku dan suami ada final exam.

Wednesday, January 15, 2014

Cuti sem yang hilang

Well, kalau ada yang perasan (ke tak perasan) aku dah ubah resolusi kat sebelah kanan tu. Now dah jadi resolusi 2014. So x payah nak ulas panjang pasal tu.

Since final exam aku dah berakhir, hmmm tak tau la nak cakap apa. Last paper tu aku ada sikit gusar sbb aku tau kat mana aku buat silap and the theory part aku tahu mmg salah se salah salah nya (amek kau). I just hoping my carry mark would be high enough to support my mark so that i can get an A. Agak menyesal di situ sbb last topic i skip reading module but only read slide instead. Tp apa boleh buat... Nasi dah jadi bubur. Terpaksa let go my mistakes. And paling penting kena foa banyak2 sbb now its between me, the mark and Allah. Hanya Allah je yg dpt bantu aku skrg. Ya Allah tunjukkan lah miracle mu ya-Allah!!!!!

Few things aku nk buat masa cuti sem ni tp sebab satu paper tu aku jd makan x kenyang tidur x lena. Serius!! Sbb aku ada expectation yg sangat tinggi pada subjek tu. Tiap kali teringat pon akan rasa mcm sesak napas. Orang kata tak boleh nak ber kalau kalau. Tapi "kalau lah..." tu asik terlintas di minda. Kalau lah aku baca kalau lah aku jawab terbalik, kalau la itu kalau lah ini. Patutnya aku kena terima je kesilapan dan let go. Tiap kali solat pon nangis. Takut sangat if apa yang aku harapkan x dapat T__T memang hanya Allah je yang dapat tolong aku sekarang ni.

Berbalik pada perancangan aku untuk cuti sem, sebenarnya aku plan lama dah nak buat macam-macam. Ye lah, exam dah xde. Ada 2 bulan gap ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails