Sakit gigi

Dah lama aku menderita dengan sakit gigi. Ada orang gelakkan aku sakit gigi. Sakit gigi pon nak mengadu ke? Lain lah patah kaki ke kan...Eh, jangan kata sakit gigi ni perkara enteng. Aku menderita sampai demam, sakit kepala, sakit telinga, sakit-sakit badan. Tak caye? Try la sakit gigi geraham, cer tengok apa perasaannya. Tak produktif wa cakap luu ooo!


Sebenarnya start sakit gigi sejak bulan puasa haritu. Tapi bulan puasa kan, makan tak banyak mana (tak puasa pon makan tak banyak), pastu dok amik pain killer je. kejap hilang lah sakit tu, bila datang makan pain killer lagi (makan malam ye, bulan pose). Pastu tiba nak dekat hari raya... amik, air semua manis-manis belaka, tart pon manis (mana ada tart masin), kek lapis, kek buah, dan segala tok nenek kueh yang tak ada yang rasa selain dari manis. Maka naik syeikh lah sakit gigi ku ini...




Malam 1 syawal, aku kat rumah mertua, tak tido semalaman. Berdenyut-denyut-denyut rasanya. Nak nangis pon ada, tapi tahannnnnn je... Sakit woooo~~~ pain killer tak bawak. Esoknye rasa sebelah pipi macam bengkak, kebas semacam je. Ye lah, sepanjang malam dok tekan kat situ.


Sakit gigi ni, macam aku cakap, bawak ke kepala, telinga, tengkuk semua. Serious tak tahan. Kali ni dah tak makan saman dah, amik pain killer pon lambat nau efek nye. Dah berdenyut-denyut sepanjang malam baru nk kurang sikit. Dah tangkap kepala, punyalah sakit sebelah kepala. Rasa mencucuk-cucuk. Tengkuk keras je, telinga pon perit. 3 malam sakit, dapat lah semalam elok. Kang nanti dia ulang la balik, sakit balik 3 malam, elok semalaman.. adoiyai!


Ni patutnya, dah habis puasa, dah raya, nak pergi beraya kat Doktor Anthony la pulak nih. Nak bagi duit raya dengan gigi kat doktor tu pulak. Nasib le.. time dah sakit sangat ni, memang tak ingat apa, nak settle cepat je. Cabut, habis cerita. Kalau doktor kata simen pon aku taknak simen. Dulu dah simen, still sakit gak. Cabut je biar takde terus. Confirm tak sakit lagi.


adusss... cepatlah berakhir penderitaan ku ini....




Anak-anak, jaga gigi baik-baik ye.. aku selalu pesan kat anak aku gosok gigi sebelum tido, tapi aku sendiri sebelum tido minum kopi. Jangan amalkan. Minum kopi boleh, tapi kena gosok gigi gak lepas tu. Kalau tak, gini lah natijahnya. Padan muka aku. Wuuuuuu~~~

Comments

kakcik said…
Kakcik pun tengah sakit gigi. Rasa macam dah bengkak di bawah mata. :(
hida said…
sakit gigi ni mmg bawak ke bahagian lain sakitnye.. urat nye tu kot...

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?