Posts

Showing posts from May, 2012

Kepada yang berniat untuk memiliki kucing pedigree atau bakal memiliki kucing pedigree

Image
(Entry ini terpaksa keluar dulu, potong que entry tips percutian Phuket tu. Entry berkaitan Phuket travel trip akan keluar beberapa hari selepas ini. TQ)

Sekarang ni, ramai orang banyak duit. Boleh import kucing mahal2. Well, its your money and its your decision. Tapi cuma satu nasihat saya, study the breed well, make your research and ask the expert. Most importantly, please become a responsible owner.

If you have a pedigree cat, your responsibility will be bigger. Please jaga dia punya pedigree line. And lastly, please think, what you wanna be and what the cat will be? Are you seriously want to become a breeder? or enter a show? or just a fun hobby to collect a cat from entire globe?

There's a lot of responsibilities no matter what decision you make and a lot of technical things you need to understand, not forget to mention, the empty wallet every month! If you breed your cat, please register them properly.  But before you even breed your cat, please think 100X, why again you wa…

Honeymoon 2012: Phuket Trip (picture summaries)

Image
~~~~~~WARNING!!! PICTURE OVERLOAD!!!!~~~~~~

Malam tadi aku cuba untuk update blog guna ipad. Dah best-best tulis tibalah masa nak masukkan gambar. hampeh x boleh.. ke aku tak jumpa kaedahnye ke.. ntah lah. Tapi memang gagal la misi mengupdate blog malam tadi. Sudahnya, aku delete je terus.


Jadi di pagi Isnin yang berbahagia ini~~~ aku nak update sikit pasal percutian kami ke Phuket tempoh hari. Lama gila kan??? Apa nak buat, mood tak mari... sejak ada banyak group dalam FB tu, aku terlupa sat kat blog kecil aku ni.


Ok. Aku takkan cerita dari A ke Z. Maksudnya aku takkan cerita macam diari, pergi pukul berapa, buat apa, sampai pukul berapa, hari pertama buat apa, makan kat ne, naik apa, esoknya buat apa sampai 7 hari tu. Nop! Aku tak update camtu. Rasa macam lambat gile dan bosan kalau aku cerita macam tu. Lagipon, sapa nak tau kalau kau sampat lambat ke, tido pukul berapa ke, pakai baju apa ke kan... Aku straight to the point aje lah.


Iaitu, highlight aktiviti dan perkara yang kami bu…

kembali menulis

Punyalah lama x update blog, tau-tau nak update harini dah berwajah lain. Haish.. terkapai-kapai aku kelemasan.


Anyway, patutnya aku blog pasal phuket. Tapi sampai ke sudah x mula pon. Lepas tu, banyak benda terjadi dalam bulan 3, 4, 5 ni... ada lah sikit masuk cat show la, macam-macam. Sudahnya terlupa nak berblogging.


Sekarang ni aku sibuk sangat dengan bisness keluarga dan kucing-kucing aku. Kucing ni bukan macam bela ayam tau. Ayam tak pe lagi. Boleh tabur je makanan pastu tinggal. Jaga jangan kena makan musang je. Kucing ni, nak kena belai lah, sikat bulu lah, mandikan lah, bersihkan lah, suap makan lah...pendek kata macam jaga anak sendiri lah jugak. Jadi kalau campur anak dara Juwita aku tu, pastu 2 kucing himmies, kucing-kucing domestik lagi... ada 8 orang anak aku kat rumah tu. Haa.. banyak tak banyak?? Tu pasal lah letih je manjang... tak de masa je jawapannya. hihihi~~


Oh ya. Bisnes keluarga. Setelah 6 tahun guna layout website yang sama, akhirnya cetakbaju.com melangkah se…