Posts

Showing posts from April, 2012

EPISOD 2: Umrah dan ziarah 2012: Mecca al Mukarramah

Image
Setelah sekian lama akhirnya aku ada masa nak sambung tulis blog ni.

(Sambungan dari episod 1)
baca EPISOD 1: 'Umrah dan ziarah 2012: Madinah al Munawwarah di link ini http://ceriterajuwita.blogspot.com/2012/03/umrah-dan-ziarah-2012-madinah-al.html

Kami bergerak menaiki bas ke Mekah selepas solat Zohor dan makan tengah hari. Pagi tu, kami sempat lah untuk memasuki Raudhah buat kali terakhir. Makan tengah hari pada hari last kat Madinah ni adalah paling sedap sepanjang 14 hari kami menunaikan umrah dan ziarah =) hehehe~~

Destinasi adalah Bir 'Ali untu bermiqat.

Selesai bermiqat, dan berihram, bas bergerak menuju ke Mekah. Dijadikan cerita, mama ku x jumpa bas. Dia masuk pintu lain, dia keluar pintu lain. Manalah nak jumpa bas... huhuhu... sudahnya kami semua berpeluh-peluh mencari mama tak jumpa-jumpa, sampai delay dekat 2 jam. Berselerakan lah kami anak beranak dengan ustaz mutawif mencari mama. Alhamdulillah akhirnya jumpa juga. Mama ku duduk dengan sorang jemaah dari rombon…