Personal shopper on the go

Jalan-jalan.. cuci mata... window shopping... teman sahabat. Masuk Poney. Ok, aku memang peminat setia Poney. Sejak Juwita lahir sampailah laa ni masih usha Poney sekali sekala. Cuma membelinya aje dah kurang. Weih, baju baby (3 - 24 month) adalah sangat comel dan geramm! Sekarang kalau masuk poney main tenung aje. Paling kuat pon takat rasa kain. Heh~~ Ada gak yang berkenan... tapi why la kan... tengok baju baby kaler pink dress kembang-kembang, comel-comel hok 3 month tu amatlah comeiii nyeeee la hai.... anak aku dah 3 tahun (sila bersyukur Hida, budak 3 tahun lagi senang nak jaga dari budak 3 bulan)


Ok lah, aku yang suggest sang sahabat untuk masuk Poney. Last-last aku yang kempunan mengidam + demam. New arrival adalah sangat menggoda sanubari. Yang hok pattern lama sket tu tengah sale, ada yang 30%, ada yang 50%. Uiiii... gile ke ape tak terasa apa-apa. Mesti lah ai gila meroyan kat situ jugak.


Sang sahabat ni, kerjanya adalah personal shopper. Senang citer ginilah. Dia ada kawan, kawan tu adalah wife kepada somebody-somebody kenamaan jugak. Boleh dikatakan kaya dan banyak duit lebih la jugak.. tapi duduk kat nun terengganu tuh. Apa boleh buat, ikut suami la kan.. dah bertugas kat sana.. Si wife tu, muda lagi. Of coz le ada naluri nak melawa, nak bershopping bagai.. tapi ape la ada sangat kat terengganu sana kan... So, sang sahabat ni bermulalah kerjayanya di situ. Membelikan barang-barang dari KL untuk si wife kaya tu. Ada ngerti? personal shopper lah namanya tuh.


Jadi, sang sahabat, kerjanya adalah ambil gambar barang, MMS kan ke si wife kaya, beserta dengan harga. Wife kaya takde lah heran sangat dengan harga tu, tapi perlu juga bagitahu supaya senang nak suruh transfer banyak mana kan... Next day, wife kaya transfer duit, petang esok boleh segera belikan semua barang-barang tu. Lusa, bungkus elok-elok, dan pos dengan pantas ke Terengganu.


Eh, kat terengganu takde Poney ke eh? Ala.. kadang tu, bukan apa, tak ada masa nak keluar. Dengan anak kecik, dengan tak ada member nak keluar pon ye jugak.. jadi lagi senang kalau ada personal shopper, ye tak?


Eh, harini, so far dah confirm 9 helai baju seluar. Almost dekat 1K jugak total nya tuh. -__-' (dalam hati," bestnya kalau aku leh shopping gile macam tu. Bestnye kalau barang-barang tu semua aku punye!" haha). Esok si wife akan confirmkan lagi beberapa helai yang dia minat. Tadi dah MMS 5 ke 6 helai option lain lagi. Sangat teruja bukan?


Upah? ala.. bukan mewah pon kerja personal shopper nih. Takat dapat balik duit minyak, minum 3, 4 cawan kopi starbuck, makan big apple donut 4 biji... bukan apa pon kan? Last jadi taik je semua tuh.


Tapi, bukan tu semua yang penting... Nehi! yeh nehi!!! Apa sangatlah dengan upah tu semua, sebab yang paling syok, adalah NIKMAT BERSHOPPING itu sendiri. Si pembeli aka wife kaya dah tentu rasa nikmat bila barang mahal-mahal dah sampai ke tangan nanti.. tapi, Personal Shopper dapat nikmat yang paling berharga, iaitu NIKMAT SHOPPING!!! Heh.. bukan barang sendiri pon takpe, yang penting puas dapat membeli-belah.


Huh.... Tapi aku masih terbayang-bayang pump shoes Poney kaler pepel tadi... sangat cute!!!!! Sesuai amat dengan Juwita. Percayalah, sebab Juwita dah try sebenarnya last week... cuma aku abaikan.... patutlah anak aku nak sangat... memang lawa pon..


Juwita has a very good taste, i must say. =) Well, like mother like doter lah kan.... *wink*







~ kenyang pulak makan pisang goreng. Naik sebu pulak perut.

~ Juwita dah jadi hantu donut cokolet la pulak....

~ Bagaimana hendak aku kecilkan punggungku yang kian membesar ini?

Comments

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?