few things i don't like about school holiday

few things i don't like about school holiday


1. Traffic jamm everytime, everywhere! Letih!


2. Super crowded on shopping mall, and groceries stores, most of the time! Tak comfort nak shopping.


3. hotels, resorts and chalets are mostly fully booked. Kirim salam je la..


4. peak season, meaning; price range for hotel rooms, flight tickets, and any kind of tickets are seriously higher! gile!!


5. Pusat peranginan ramainye mak datuk manusia!! Tak private langsung, tak relaxing langsung! Kalau pergi mandi kat wetworld boleh berlaga punggung! ewww~~


Mungkin, sebab anak saya kecik lagi, maka tidak terasa apa dengan school holiday ni. Atau mungkin juga sebab saya bukan cikgu, maka tak teruja langsung, kerana terang dan jelas, working time saya tak serupa cikgu.


Sebenarya kami sekeluarga jarang holiday pada musim cuti sekolah ni. Seperti yang saya nyatakan, letih! penat kat jalanraya, penat tempuh jem, penat harung manusia, penat berebut dengan manusia-manusia yang masing-masing cuba untuk mencari percutian yang sempurna mereka. hahaha~


Bagi can lah mereka bercuti. Kami duduk diam-diam kat rumah sudah. Kami holiday sepanjang tahun kott.. hahaha~


Tapi ada family vacation tengah bulan ni ke kelantan. Saya harap beberapa perkara sahaja

1. Jalan tak jem

2. Tak banjir (musim tengkujuh kan)

3. Tak hujan sepanjang masa (again, tengkujuh kan... apa cer nak jalan-jalan kalau hujan)

4. perjalanan yang selamat pergi dan balik, tak ada masalah, smooth journey, happy.


Itu je yang saya harapkan. Didn't plan to shop or planning to buy anything. Just looking around, sighseeing, tengok orang, tengok tempat orang, tukar selera makan. Itu je. Hopefully didn't spend much on that. Sebab memang takde plan beli belah langsung. (well, tak de yang interest kott)


ok. Nak masak.


Daa~



~ Ok lah rauf balik malaysia bulan Januari. School Holiday pon dah habis. Kitorang la plak berjoli sesuka hati, tak ada gangguan. ngee~ (hangout with my bros, girls time with aunty shahid & Kelly...)

~ Job makeup pon boleh tahan banyak bulan 12 nih. Terpaksalah tolak beberapa job, sebab clash.

~ Sedang cuba untuk mengelakkan diri dari keluar kemana-mana pada sabtu dan ahad. Kerana umat nabi adam ya Allah!!! banyaknya!!! -__-' mana datang tah mereka ni semua

Comments

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?