salute to the nature

salute to the nature

Sunday, November 7, 2010

Ahad di rumah aje. Tido.....

Pukul 4 petang. Hubby tido. Juwita tido. Saya? online, browse internet, menonton TV. Harini tak sidai baju, sebab kat belakang ada indon buat renovation tumah sebelah. Lunch tadi, buat Lasagna. Sangat sedap! Buktinya, hubby dan Juwita bertambah. Nyummm~~~


Saya makan 1 slice cukup. Very satisfying, and full. Itu lah, dah layer pon dengan cheese... so confirm la full cepat, dan percayalah, akan rasa full lamaaaaa punya~! Kali ni, saya buat white sauce ( menggunakan roux) dengan mencampurkan sekali cheddar cheese. Pastu, masa assemble, saya layer kan lasagna sheet dengan mince beef in tomato sauce, dan kemudian cheddar white sauce dan disudahi dengan menaburkan mozarella cheese. Selang seli lah sampai penuh mangkuk caserol tu. wahhh~~ sambil menaip ni pon masih sendawa lasagna... hahaha~


Akibat lasagna 2 slice sorang tadi (kecuali saya yang masih sensible dan waras), semua dah terbongkang.


Cadangnya nak ke SACC Mall. Ada pameran pengantin. Tapi utamanya sebab nak beli tanah kompos untuk rose. Tapi... kenalah semua orang bangun tido dulu....


owh... hari Jumaat haritu sangat puas hati. Saya berjaya collect Backstage card saya, berjaya lawati counter max factor kat the curve, berjaya singgah Daiso untuk membeli sepit kangkang. Sebab itu puas hati.


daa...




~ satu lagi entry merepek

~ ahad lepak-ing @rumah adalah masa yang tidak sesuai untuk menghadap blog.

~ mood latino. yaaa ribbba~~~!!!! (sedang nonton citer latin)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails