salute to the nature

salute to the nature

Monday, October 25, 2010

November wish-list

Well, budget untuk November belum dapat lagi, tapi wish-list dah bergulung-gulung dah ni.. hahaha~ every month. memang la aku macam ni, sebelum masuk bulan baru, aku mesti dah ada list benda atau apa benda nak buat, atau lebih tepat, nak spent kat mana duit bulan depan? hehe~ kadang tu macam mengarut je... sebab ada orang penah cakap kat aku, duit belum ada dalam tangan lagi, dah pikir nak beli itu ini, nak pergi sana sini...


alaa.. tak salah nak plan, at least dapat tahu roughly berapa kita nak spent bulan depan kan? So, tak le overspent atau tibe-tibe tak cukup budget. Noted ye, usually i will make sure yang ada jugak duit lebih so that i can bring forward ke next next month. So, tak de lah poket kosong by end of the month. Ada nye.. insyaallah~~~ (kalau tak de emergency things happen la)


So,untuk November, ada beberapa benda penting aku nak kena spent.


1. New range skin care.

Sebab muka aku pon dah berubah kondisi (sebab dah tua kot.. haha), so kena tukar range skin care. It's either Shu Uemura atau Kiehl. Both product, kalau satu set about RM400++ jugak. So, kena prepare duit untuk itu.


2. Spa visit~~~~!!!!!

Memang plan nak pergi spa, sebab lepasraya haritu tak sempat nak singgah. Sibuk sangat. So, kali ni, kawan aku Noural Huda menyatakan keinginannya nak join ke spa. So, kali ni berteman lah aku ke spa. It's either spa yang sama haritu, atau nak try spa lain.. since pergi dengan dia, so, boleh la kot pergi jauh-jauh sket... haha~ Price range about Rm200++ jugak kena budget untuk ini...(bergantung pada pakage lah kan...)


3. gel eyeliner bobbi brown

ini nak kata wajib pon boleh, nak kata harus pon boleh (apa punya hukum daa). Sebabnya, dah lama nak beli gel eyeliner nih, tapi tak terbeli-beli. Pastu dok confius nak beli gel eyeliner kat eye kohl MAC... haha~~~


4. Eye kohl MAC & penultimate eyeliner MAC

Ni pon macam penting, senang nak pakai eyeliner dengan penultimate eyeliner ni. Lagipon tak smudge, water proof, hitam dia pon naik semacam..... a must have item yang aku tak beli-beli lagi sampai laa ni....


5. Baju Juwita

Ini kan... aku bukan ape, kesian kat anak aku tuh... entah kenapa cepat sangat dia meninggi. Haritu, dia nak pakai dress favourite dia, sekali dah parat peha kooo~~!!! aku terkejut beruk pagi tuh, ape nye cepat bebeno anak aku meninggi! Seriusly, tak beli baju dia sejak bulan posa dulu... tengah bulan ogos...haa.. dah 2 bulan dah ibunya ni tak beli baju kat anaknye... hahaha~~ patutlah baju semua dah senteng! adoi~~~


itu je lah kot... cukup le.. aku sendiri rasa nak terduduk dah dengan list aku sendiri... haha~ Yang penting, nombor 1, 2, dan 5... 3 dan 4 tu kalau tak de budget, tunda lagi la gamaknye... hahaha~


Eh, alamak... foundation naturactor pon dah nak hujung-hujung kau.... adoila..... berdoa lah banyak urgent job bulan november nih.... boleh la aku topup makeup....




~ Juwita pergi trial class baby ballet. It doesn't goes well. Nantikan entry nya kemudian.

~ ibunya risau tentang perkembangan anaknya ini.... Juwita oh, Juwita...

~ Besday Hubby disambut dengan surprise~ as expected, hubby teruja dan gembira. Memang itupon yang diharapkan. Pedulilah apa dia kata tentang besday sebelum nih. Tak de sesiapa pon yang suka keseorangan dan tidak dipedulikan di hari besday.. kan????

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails