salute to the nature

salute to the nature

Tuesday, October 26, 2010

list perkara nak dibuat hujung minggu ini

Hujung minggu ini FYI, famili aku balik kampung. Balik kampung means, balik kedua belah pihak, balik palong dan balik jasin. yippppyyyy~~!!! Bila balik kampung juga bermakna berehat. Berehat bermakna tidur, makan, dan lepak-ing. Sumpah! tak buat benda lain. Tapi kali ni ada benda nak settle sambil balik kampung (selain makan dan tidur seperti dinyatakan)


1. Nak ambil video deco kek di Kedai Kek kesang lagi. Aku dah janji kan... kali ni cari teknik lain pulak. Eh, bagus ape video ni, ada juga orang yang dapat inspirasi dari hasil tangan Kak Yang tu tau~


2. Nak jumpa rakan perniagaan. Bincang bisness, strategi pemasaran, module, silibus, sain agreement. Insyaallah~ (doakan lah kawan-kawan semoga menjadi)


3. Nak pergi kenduri rakan lama, budak X-mrsm. huhu~ ini wajib! (nampaknya kena bawa baju kurung)


Itu je kot. hahaha~ propa je lebih, tapi tak de pe benda pon. wahahaha~!


Oh, ya, sebelum balik kampung, ada jugak list yang aku kena selesaikan:-


1. Siapkan presentation personal grooming class


2. mengira untung syarikat dan buat monthly report.


3. mengira komisen dan payment pekerja


4. pergi spa


5. basuh kain baju dan lipat.


Nampaknya list kerja sebelum balik kampung lagi menyiksakan dari list kerja semasa di kampung. Adoiilaaaa~~~~ (kecuali bab pergi spa tu le.. itu heaven~lalalaaa)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails