salute to the nature

salute to the nature

Thursday, October 7, 2010

aduhai... ralatnya rasa............

semalam...(sampai lah laa ni) terasa ralat sangat. Aku gi terapi minda semalam (shopping/ window shopping). I tell you, shopping = terapi minda, Window shopping = sakit jiwa. ahahaha~!


Aku memang nak survey-survey beberapa barang dan kalau under budget aku memang plan nak sambar. Dalam masa yang sama, aku nak cari tailor yang bagus sket. Mahal pon mahal la, janji bagus dan boleh buat baju yang aku inginkan...


Dok window shopping semalam.. tengok accessories, macam berkenan. Ah, nanti la dulu. baik cari baju. Dah cari-cari baju.. alaa.. bukan budget la pulak. Pastu pikir-pikir, aku ade lagi baju yang baru pakai sekali dua. So, proceed dengan baju sedia ada je. Macam mana nak update dan uptrend kan balik baju tu kasi new look saja. So... pikir-pikir lagi.


Masuk kedai Tudung Anggerik Avenue. Masya~allah~~~ cantikkk nyeeeeeeeee~!!! aduhai.. sungguh terpesona + tergugat keimanan ku ini. Nak beli ke tak..nak beli ke tak... dok pikir gitu je... ok. Keluar dulu, survey lagi. Kot-kot ada jenis lain kat tempat lain yang aku berkenan ke..


Pi tengok accessories lagi. Pastu, boleh pulak aku terpikir nak menapak ke PKNS. Keciwa dengan PKNS, (takde pon dah tailor yang elok..) menapak lagi ke Alam Sentral pulak. Nyesal ai tau!!! buang karan je. Kaki aku sampai krem, sakit, sengal bagai. Satu haprak pon tarak! (dah la pakai heels... adoii~~~)


At last, aku balik SACC semula. Kaki dah tak larat gile. Rehat jap, urut-urut kaki. Pastu dok meroyan cari toilet.. uwaaa! terkucil ai taw~ Pastu, boleh pulak aku lupa kat tingkat mana dok nye Anggerik Avenue tadi!!! !@#$%%^^& sungguh!! Tengah atas eskelator, hubby dah call. "saya dah kat PAS nih..." (Plaza Alam sentral ye, bukan Parti Politik)

alaaa.....


Aku pon pulang dengan membawa keletihan dan kaki sakit~~~ huhuuu~~~ Sampai sekarang rasa ralat gile... teringat-ingat kat tudung tu..




~entry ini khas untuk Noural Huda. hang tak payah jeles dengan aku naa.. pengalaman shopping aku sangat BAD... uhu uhhuuu

~tapi dah bagi tau hubby, yang saya nak jugak tudung tu. So, haruslah pergi sekali lagi ke SACC.

~lesson of the day: kalau agak nak shop till you drop, pakai je la selipar/ flat. Tak payah ngengade nak catwalk ukur shopping mall. Tak dapat beli ape, ko dah flat dulu.

~ tudung~~~ oh.. tudung~~~~

~woah... semalam jumpa butik kaftan & jubah yang sangat santikk!!! Sib baik bawak duit sikit..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails