salute to the nature

salute to the nature

Friday, April 16, 2010

dugaaannya nak buat sarapan pagi nih!

letih + sakit hati pagi ni. pagi-pagi lagi dah bengang.... adoi la...


1st, plannya harini nak buat tuna puff. maka aku pon menjalankan lah misi muliia aku tu. senang kacang goreng je buat tuna puff ni. Actually at 1st aku nak buat sardine puff, tapi rupanya sardine dah abis. nak buat apple strudle, rupanya hubby aku beli apple merah.... nak buat inti apple kena apple hijau ye.. so, option terakhir buat tuna puff je la.


er, aku tak buat guna prata tau. Aku perasan banyak kat online orang ajar buat puff instant guna prata, which i dun like lah... aku guna puff pastry. Serius, lagi sedap dari guna prata. cubalah. Kalau x reti buat puff pastry (a bit tricky nak buat dia sebab kena uli dengan cepat, dan guna butter yang sejuk. make sure adunan tak jadi panas sebab tangan kita uli-uli... erm... kalau tak, x jadik la pastry tu berlapis-lapis dan flacky kat luar.. ade tekniknya untuk dapatkan puff pastry yang bila dimasak jadi berlapis-lapis gitu), beli je lah kat tesco ke mana jenama kawan tuh.... senang cerita. confirm jadik sama macam beli kat delifrance tu ha....


so, selesai buat tuna puff. Bermulalah time2 aku menyirap... mula-mula nak masak air. water heater aku dah tak nyala!!!! adoi la... ! tak bleh masak air panas. end up minum air fresh oren twister jer... nib baik ade air instant gitu. Pastu, kengkononnya nak amik gambo lah puff pastry aku tuh... so aku amik kamera, tuko bateri baru... n then guess what....


kamera aku kata change the batery!!!! WTH!!!! apakah???? aku baru masuk bateri baru woi.. ape ke jadahnya suruh aku tuko bateri lain plak? pastu cuba bateri lain, pon mcm tu gak... tak sempat nak amik gambo dah padam kamera aku tu... huhuhuhhuuuuuu...... aku nak kamera baruuuuu~~~~~~~


lepas report kat hubby, hubby cakap, "nape barang2 letrik kita semua merajuk nih?" huh? aku tanya ape lagi yg rosak?


"tuuu kipas dalam bilik saya tu pon dah taknak hidup" haah laa.... ish... kalau nak rosak, rosak sesama plak ye benda2 ni semer... adoi....



pstt..... tetiba otak creative aku terpikir macam2 plak.... haritu kan keluar surat kabar ade orang nampak UFO kat tempat aku. hahaha! + dengan aku baru lepas tengok citer "the forth kind", boleh aku terpikir yang ade alien encounter kat sini kan...! hahaha! boleh bagitau steven speilberg nih!!!! wakakaka!


~~~~


p/s- jangan tanya gambar tuna puff aku. kamera rosak tak bleh amik gambar. kamera henfon aku macam taik.



pergh... dah citer kat korang lega siut otak aku... haha

3 comments:

hazman aka species1980 said...

sungguh menguji kesabaran betul yea.. di pagi hari...

kisahremaja said...

pagi2 makan tuna puff pun sodap jugak kan....

kisahsensasi said...

barang letrik pun boleh merajuk yekkk.... mungkin kah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails