salute to the nature

salute to the nature

Wednesday, March 24, 2010

survey kindy - smart reader mana yang bagus? q-dees ok ker?

Juwita punya cerita. Sejak 2 menjak ni dok cakap nak adikkkk aje. Ntah dia paham ntah tak ape yang dia mintak tu. Yang aku tau, dia nak kawan. Kadang2 aku rasa dia ni sunyi la duduk sorang2 kat rumah. Ibunya ni pon bukan mengadap dia semate kat rumah ni. Ade la jugak kerja lainnya kan....


Takpe lah Juwita, tahun depan masuk sekolah ye... Ibu tengah survey2 ni, kat mana smart reader yang bagus... Kat damansara damai ni ada smart reader, tapi ibu ade terbaca review dari blogger lain, dia kata kurengg sket lah smart reader damansara damai nih. Tengok lokasi pon macam kurang berkenan jugak. Tingkat 2, atas bengkel kereta. Adoi... mesti la bising kan???


What ever pon, we still got time (i think) untuk survey2 lagi. Antaranya smart reader kat sri damansara (x survey lagi) dan kat bukit rahman putra. Itu adalah tempat2 yang agak dekat la jugak untuk ibu pergi hantar jemput dia nanti. Yang penting, x tempuh jamm pagi2. Kota damansara dengan sri damansara xyah cakap lah kan, memang melampuh! tapi memikirkan kena tempuh jamm tu yang x sanggup tu.


Harap2 jumpa lah branch yang ok dan bagus... kalau jumpa, nak register je terus. senang cerita. Tangguh2 nanti penuh pulak kindy tu kan. Selalu je dengar cerita, orang2 tu nak daftar anak x dapat sbb kindy dah penuh, orang daftar anak untuk tahun depan dari awal tahun ni lagik! O_o biar betul!!! very2 competitive!


oh ya, kat damansara damai ni ade jugak q-dees tau. tapi x servey plak lagi. Sesapa please yang ade experience dengan q-dees... ok x q-dees??? q-dees kat damansara damai ni nampak macam very welcoming lah, sebab dia buat kat kawasan perumahan, corner lot. So, nampak environment tu sedap lah... selamat sikit nampak. Compare dengan smart reader yang kat atas bengkel keta tuh T__T.. huhuhuuu.... tapi ye ke q-dees start 4 tahun? kalo gitu x can lah masuk q-dees. stick tu smart reader junior aje lah.


entry harini lebih kepada pertanyaan. blogger2 friend, mommies2 sekalian, tolong bagi opinion key... kalau sesapa ade experience dengan mana2 branch smart reader pon boleh cerita kat sini. macam mana tempat dia, ok ke tak... anak ada nampak improvement tak... ok? kita share share lah kat sini :) :)


xoxo


10 comments:

Sherry said...

q-dees branded :D hehe.. but you ask if cover all subject as I know not cover. :(

Sherry said...

smart reader my area I not check up oso :(

Sherry said...

yeah q-dees ada swimming pool!! other not sure :(

Sherry said...

still plenty time you survey. :D

if not mistaken the class start 7.30am

Sherry said...

better sign up end of year :D as now you sign up its pricey as she miss out alot already.

anggun said...

i mean register now for next year session. She's still 2 yrs old now... no way i'm gonna put her on kindy this year! she's not even stop BF yet!


class start 7.30? i thought 9am!

Sherry said...

whaha.. no 9am la..

last time I remember q dees got afternoon session if dont wan morning session.

Sherry said...

I think good place usually traffic jam. like here ss19 jam!!!

Sherry said...

my friend also plan put her gal to kindy next yr but her hubby and mil not approve. :(

Anonymous said...

As I'm smart readers kids junior teacher early education more important the brain work more at this age by age of 7 its will slow down so go on let then grab more ....;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails