i cut my hair short. barulah lega kepala ku ini... ahaks!


Tadi keluar jalan-jalan dengan Juwita. Ni sebab kes bohsan lah ni... bohsan duduk rumah. Baju dah basuh, dah sidai, lantai dah sapu, carpet dah mop... masak je tak de mood aka tak de idea nak masak ape aka malas. So, siap, keluar nak pergi ani sup utara.


Jalan jalan jalan... Juwita paling excited. Dia dalam pemikiran memang akan ke playland lah tuh... Ani sup utara tu kedai dia sebelah mc-d aje... Sampai je kat ani sup utara, Juwita mula dah. xnak duduk situ. nak gi sebelah.. kat playland. Akhirnya aku terpaksa akur, makan kat mc-d aje tengah hari ni.


macam biasa, happy meal untuk dia adalah wajib, bersama ayam seketul dan air ribena. Ade cerita /kes yang menyakitkan hati aku kat mc-d aka playland ni harini... tapi aku reserve dulu cerita tu untuk entry yang berikutnya ye.. sekarang nak cerita pasal benda lain. Lepas habis main, makan semua, aku mintak invitation card untuk b'day Juwita, pastu chow.


jalan jalan jalan lagi, singgah kat butik. butik ni jual baju baby, kanak2 dan mommies. Ni kali kedua rasanya aku masuk butik ni. As usual, baju dalam butik ni memang menggugat ketabahan hati aku, dan as usual jugak, tiap kali aku singgah butik ni, mesti aku tengah tak bawak banyak duit! wakakakaka! memang belum ade jodoh aku dengan butik ni. Tapi serius! baju girl2 dia memang cantik2 belaka! high quality. I assure you, the owner self pick dari oversea every piece tau! branded2 bag pon ader... aku perasan ade LV dengan gucci. Bag2 tuh semer dalam dust bag dia, so aku malas nak suruh budak indon tu angkat keluar. Dia just cakap, boss dia beli kat oversea... so kira self pick jugak lah ni... hurm... rasa2nya kalo aku order dia belikan bag2 lain kat oversea dia nak tak eh? heh heh heh....


owh, sebab dah puas cuci mata, dan menahan kekesalan diri tak bawak duit, aku pon ajak Juwita keluar. Puas pujuk tau!!! dia taknak keluar sebab dah jumpa benda yang dia suka sangat dalam tuh! (ade mainan princess dengan dress pink) uhh.... aku katalah kat dia,

"lain kali kita datang lagi eh... ajak abah datang.. ibu xde duit, abah ade... kita pow abah nak..."

sekali dia mengangguk kau!!! betul2 ke anak aku paham nih? huhuhuu.... nasib la kalau dia ingat janji janji manis ku itu.. hehehe


so, kami jalan jalan jalan lagi.... singgah kedai pet. main2 jap dengan rabbit dan kucing. Apek tu suruh aku beli anak kucing siam tu... aku pon berbasa basi la menanyakan regenya...

"RM250 seekor! you amik la sepasang. RM450."

Amboi apek, ingat aku ni cop duit ka?? kalau 50 hengget nak jugak aku beli.. heheheh...so kami pon meninggalkan apek tu.


Jalan lagi... kitorang benti kat depan salon rambut. aku dok pikir... ade la seminit lebih depan pintu salon tu. Aku pikir, kalau aku potong rambut, juwita nak duduk mana...akhirnya aku masuk jugak. Tak sampai 30 minit pon aku potong, sebab tak cuci tak ape... just potong. Juwita sangat sangat behave hokeh!!!! aku pon macam tak percaya anak aku sebaik itu. pheh...


Aku mintak potong pendek, layer kat belakang. Then, kat depan aku mintak dia buat fringe. Dapat bayang x? tak dapat??? hehehee... no way man, aku takkan letak gambar aku berambut kat sini... aku kan bertudung... so korang bayang2 kan je la sendiri cemana rambut aku yek...


oh, tapi aku dah tolong google kan beberapa gambar untuk rujukan. Rasanya rambut aku sekarang ni 90% menyerupai gambar2 ni la.... huhuuu....



belakang dan tepi macam ni... short, layered.


dari depan nampak macam ni. fringe aku belah kanan, macam ni jugak la...


haa... macam ni pon ada jugak... hujung rambut tepi tuh tajam halus macam yang nih...pastu fringe ke kanan.


okeh. gitu le rambut aku sekarang. total damage RM18. Dapat 1 kupon. cukup 6 kupon nanti boleh redeem 1 free session. ahaks! BTW, rambut aku hitam nak ke brunette ye... bukan cokelat atau blonde seperti model2 diatas! ewwws!


p/s- panjang pulak introduction cerita aku kali ni, sebelum sampai kepada cerita tajuk asal heh.... biasalah... hindustan....

Comments

Sherry said…
wah.. you cut short.

so short like the pics ah.

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?