salute to the nature

salute to the nature

Saturday, February 20, 2010

kaus atau sepatu baru sebagai pemangkin diri


Beberapa minggu ni aku terasa macam takde benda dah nak shopping. bag dah dapat, wallet dah dapat, shawl dah dapat... lagi, budget utk b'day juwita dah ada, utk vacation dah ada... semalam plak shopping sakan baju Juwita (online shopping jer)


pastu pikir2 lagi... aku rasa semer benda aku ada... terasa macam dah sampai comfort zone pulak (ni yang tak bagus nye nih... ramai manusia terjerumus dalam comfort zone aka zone selesa nih). Comfort zone/ zon selesa ni adalah semacam katil yang empuk yang super comfy, dalam bilik yang wangi, dengan curtain gelap menutup tingkap, aircond nyaman sejuk, lampu suram2 dan kita atas katil tu sambil dilitupi quilt yang lembut. ohh... sungguh! taknak bangun punya!


Orang berkata lagi, kalau kita nak berjaya kena keluar dari comfort zone. Kena berani tinggalkan keselesaan tu semer dan maju lagi. Cemana nak keluar dari comfort zone kalau dah mmg selesa giler babeng? huhuuu....

aku senang aje... bila aku rasa macam dah selesa, agak2 macam nak sampai comfort zone, aku akan fikirkan apa lagi yang aku nak lepas nih. Aku tetapkan impian aku (biasanya barang2 materialis lah) dan aku setkan mesti nak dapat benda ni dalam bulan sekian-sekian... ha...


sebagai contoh, aku baru je beli beg liz claiborne haritu. then terus rasa macam dah taknak benda lain dah. So, supaya aku tak lalai, aku pon target, next 6 month aku mesti tangkap itu etienne aigner punya beg pulak! hahaha! next year, mesti sambar coach! voleyyy??? hiks.. gediks kan



meh jamu mata jap....



etienne aigner yang sangat mak merah. lately aku nampak beg merah sangat menawan. apakah?


ni coach spring annie handbag. practical! i loike


coach poppy leather pocket hobo. leh sling! suka2


contoh lagi satu, aku biasanya pakai kaus vincci sajork. Dalam koleksen aku cuma ada vinccci, vinnci, vincci, primavera, viss....dan oh ya... nichi, crocs serta asadi. (tapi crocs aku ori hokey, hubby belikan lagi tau) Maka dengan ini, aku menetapkan matlamat terdekat aku kali ini adalah untuk memiliki sepasang sepatu dari charles & keith (c&k). huhuuu... xde la mahai bebeno pon c&k ni kan... tapi sadly, xde sepasang pon dlm gobok aku c&k ni...

hurm... nak ada satu c&k dalam koleksi. sian aku tak de lagi..bohswan dah dengan vincci


erm... c&k ni brand mesia tau! tau dok? tak tau angkat tangan!!! meh aku hempuk dengan kuali.


simple dimple. love it


er... tapi sebelum tu, b'day juwita kena bagi laluan dulu... lepas tu baru boleh shopping balik. yeeeeeha!!!!




inilah alasan aku untuk aku bershopping. Jawapan kepada soalan yang selalu lelaki tanya kat pompuan "kenapa pompuan asik beli kasut, beli beg? 1 tak cukup ka?"

"tak cukup cik abang.... kami shopping as a treat, and as a pleasure. not just becoz we must hav it! =)"

1 comment:

Anonymous said...

kak charles and keith brand singapore la..bestnya dapat beg baru...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails