flea market mega shah alam

pernah pergi sini? kalau dah... ha... bagus2...

kalau belum, haruslah plan aktiviti hujung minggu ni ke sana. datang awal2 pagi lagi best, klw dah pukul 11 tu dah panas pulak. pukul 12 lebih, diorang pon dah siap2 tutup khemah. so, wajib bangun seawal mungkin di hari ahad semata untuk kesini ok... (kami sekeluarga dah 2 kali gagal ke sana kerana lewat. sekali ni je sempat pergi. tu pon matahari dah tegak kat kepala)
flea market ni memang agak lain dari yang lain.

Flea market ni, nama pon MEGA kan, so memang MEGA sungguh! berbaris-baris, berlapis-lapis kedai yang ada. macam-macam benda boleh jumpa kat sini. Dari baju bajuan, baju baby (yg ni cantik2 dan murah2), baju branded, suar jeans, barang perhiasan, barang deco, pokok, arnab, sampailah ke garage sale... semua ada!

benda2 pelik pon ada tau... contohnya "ubat tahan mengantuk dan kuda kuda bermasalah"... ha... boleh bayang tak ape benda tu... heheee.... gi la cari sendiri kat sana...


apepon, meh kita tengok ape benda2 lain yang sempat i tangkap gambarnya...

ni collectible items. garage sales la kiranya :)

ni pon sama... junkies yg funkies

roses... roses... i loikee!!
hiasan kepala ni ye klw u all tak tau... comel kan?


baju kemeja batik pon ade. sib baik hubby i tak pakai baju batik

haaa! ni pokok ape?
cauliflower cikgu... cikgu, org ni jual sayur ke jual pokok?
jual pokok sayur... T_T

ohh... banyak2... penin dah kepala ni ha.. panas dah nie... makeup i pon dah cair hokey... tapi selagi tak habis tawaf semua tak puas hati pulak. bersusah payah tau bangun awal2 pagi hari ahad nih! harusssslah explore semua :)

ok sambung lagi perjalanan...

kedai ni jual jibbit semata...
(dalam kepala hotak berpikir, berapa ketul jibbit peniaga ni kena jual tiap kali bukak flea market utk cover overhead.... hmm... lantaklah, nape plak aku kena pikir utk dia)


dress baby pelbagai color... bulat mata ku melihatnya...

barang2 seramik dengan gaya deco english rose...
teringat kat acik intan, jimi's mom


skinny jeans yang membuatku terpaku. cantik sungguh, tp design nya x kena dowh... cemana plak boleh buat poket tu kemain besar sampai ke bawah... buat bumper nampak droppy jer nanti...

haa... ni last picture... barang yg dijual takde la pelik. biasa je... baju... tapi cara dia display mmg menang nombor 1 lah!

gantung kat pokok! hahaha...!

aduyai... letih jalan kat flea market MEGA ni. tulis entry ni pon letih... kemainnya panjang, kemainnya banyak gambar... lepas ni kalau sesapa gi flea ni, roger2 la yek.. kongsi2 la experience korang pulak.. ape yg korang dapat kat sane...korang beli ape...

kitorg tak beli papepon... saje je keluarkan peluh jalan2... hikhiks! family outing la katakan...

p/s- banyak sangat gambar benda2 best sampaikan takde gambar kami bertiga... T_T


Comments

Sherry said…
wah nice.. shah alam mana ya.. sbb besar shah alam . lol.
Sherry said…
flower cauliflower yummy
Sherry said…
oh.. hang on tree good idea :D jgn kena bird poo yah
anggun said…
kat stadium lah...
Sherry said…
oh ya ke.. giant sana kan? haha.. x pergi siang as usually go mlm

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?