Posts

Showing posts from December, 2009

adoi la...... adoi....! (ini adalah diari konvensional)

Image
Hari ini adalah superly tired. Kalau yg follow my twitter atau rakan2 facebook ku (oh ya.. facebook ku bukan untuk sebarangan rakan. Saudara dan kenalan sahaja ya) mesti tau yang harini, aku adalah sangat buzy... macam bizzy bee...

mula dengan keluar rumah pukul 12 (lebih kurang le), terus ke destinasi pertama, iaitu ke pandan perdana. Makeup2, buat hair do... amik2 gambar... habis 2 jam lebih kat sana. Confirm sudah style rambut, bunga dan veil color. Selesai satu bab.(nantikan update di blog makeup aku, petite touch untuk melihat trial makeup ini)

Gerak pula ke puchong. Odw, singgah mac-d, makan prosperity burger (pon.. sape yg follow twitter akan tahu bahawa aku craving benda ni semalam..huh...). Time ni dah 5.30 masa kitorang sudah makan. masuk kereta, jalaaaaaannnnnn...

sampai kat Dios Astana Bridal.. ape lagi, beli barangan bridal la.. cari veil aka selendang punya pasal. Setelah di selidiki dan dipikirin sedalamnya, sambil mengambil kira pendapat ramai pihak (phew...) didapati vei…

perbendaharaaan kata Juwita Aisha

Image
Juwita Aisha umurnya dah mencecah 1 tahun 9 bulan. Owh, tapi cakapnya lancarrr sangat!... pelat campur bahasa jerman ^_^ comei je dengar. ntah ape yg dia cakapkan, tapi terpaksa dengar jugak... kena buat-buat paham sambil jawab..."iya.. iya... betul tu aisha..." kalau x layan dia cakap merajuk pulak... Tapi sebenarnya, sumpah! memang ibu tak paham sepatah haram pon yg Juwita cerita... haha!

Tapi dalam bahasa jermannya tu, ade la jugak perkataan-perkataan yg dia boleh sebut betul (or at least, we can understand what she's talking about). Antara perkataan yang dia boleh sebut adalah:

bahasa juwita = makna sebenar

air = air
wash = wash
hand = hand
aya = ayam
fish = fish
cheek = nasik
yak = berak
kecett = carrot (yg ni paling takde bunyi langsung)
bee = bee
ape' = apple
shain = sun
kokok = pokok / keropok (same je bunyi nye)
iyo = milo
haok = hot
nenene = nenen
fai = hi-5
ti = roti
abah = abah
mama = mama
kakak = barbie / princess disney / org pakai tudung pon panggil kakak
cet = sakit
yeg = l…

when Juwita met the rabbit

Image
rabbit yg comei

"bibit! bibit! bibit!" (rabbit, rabbit, rabbit!)

memang excited sungguh Juwita bila dapat meramas mesra dengan rabit2 ni semua... sungguh! Juwita sangat suka rabbit! excited nya melebihi dari nampak kucing. maybe sebab kucing dia dah biasa nampak, lagipon kucing pernah cakar tangan dia dulu (dia gatal dok raba2 perut kucing bunting, amik kau! kucing tu cakar dan gigit lah tangan dia... nangis tak berlagu! sejak tu Juwita tak pegang kucing sangat)

tengoklah betapa sukanya dia...

Tapi memang diluar jangkaan juga ibunya ni tengok perangai juwita. Juwita ni kalau korang nak tau, penggeli orangnya. kalau kotor sikir, sumpah dia taknak pegang. Kalau dia jatuh kat tanah la... dia takkan pegang tanah tu! sanggup dia menjerit2 mintak kita angkat, takkan dia letak tangan dia kat tanah tu. Tapi ni rabbit punya pasal... tanah yang bersepah-sepah taik rabbit tu semua dia harung. memula ingat dia taknak masuk... sebab tpt tu macam kotor..(well, bagi dia lah kotor, sebab bertan…

Bodyshop LE eyes and cheek palette 02

Image
This palette is a Limited Edition for festive sparkle makeup collection by bodyshop. Retailed price is RM89.00 but if you purchase now, this holiday-festive-season time, with herworld promotion, the price is only RM69.00

I find it hard to choose either palette 01 or 02 coz both are nice and beautiful color. 01 offer the nice and dramatic purple-ish and black color, while the other one, 02 palette is brown and dark plum color, more natural and earthy. I choose the later one, as i plan to bring the palette everywhere i go, so i need somtin more natural and less dramatic to wear anytime, anywhere.

BTW, the promo picture in every store shows the model wearing 01 palette. very nice isn'it? That's why i took a loooooong time to choose between the 2 palette. I fall in love with the purple one! but i need to choose the natural color this time... sigh....

promo picture is using the 01 palette

this is 01 eye and cheek palette

The best part of 02 (brown) palette is the blusher. It's very …

flea market mega shah alam

Image
pernah pergi sini? kalau dah... ha... bagus2...

kalau belum, haruslah plan aktiviti hujung minggu ni ke sana. datang awal2 pagi lagi best, klw dah pukul 11 tu dah panas pulak. pukul 12 lebih, diorang pon dah siap2 tutup khemah. so, wajib bangun seawal mungkin di hari ahad semata untuk kesini ok... (kami sekeluarga dah 2 kali gagal ke sana kerana lewat. sekali ni je sempat pergi. tu pon matahari dah tegak kat kepala)flea market ni memang agak lain dari yang lain.

Flea market ni, nama pon MEGA kan, so memang MEGA sungguh! berbaris-baris, berlapis-lapis kedai yang ada. macam-macam benda boleh jumpa kat sini. Dari baju bajuan, baju baby (yg ni cantik2 dan murah2), baju branded, suar jeans, barang perhiasan, barang deco, pokok, arnab, sampailah ke garage sale... semua ada!

benda2 pelik pon ada tau... contohnya "ubat tahan mengantuk dan kuda kuda bermasalah"... ha... boleh bayang tak ape benda tu... heheee.... gi la cari sendiri kat sana...

apepon, meh kita tengok ape benda2 lain yang…

MAC conjure up & superdupernatural; review & swatches

Image
barang2 yang i dapat hari ahad haritu


2 mineralize blusher from MAC ni kan.... dah berkurunnnn dah termimpi-mimpi nak dapatkan sebijik. sejak dari Holiday collection keluar memang i dah aim 2 shade ni. Sebenarnya memula jatuh cinta kat love joy dengan gleeful, tp since 2 shade yg Limited Edition ni keluar, terus jatuh cinta. Takde alasan nak amik yang lain dah. Review kat mana2 pon mesti letak 2 shade ni thumbs up and must grab for this season. So, i grab lah... jangan salahkan i ye.. salahkan review2 yang dok promote blusher ni giler2 sampai i tergoda.. ahakkss..

So, like i told you all, i COD this things from kak najwa (red glow) kat shah alam. dah laaaamaaa order kat dia, tp since dia buzy dan outstation memanjang, terpaksa la tunggu... so, last sunday akhirnya benda ni kat tangan i. sangat haaapy!!!

2 mineralize blusher ni adalah dari holiday collection, MAC ye. Maknanya dia adalah LE (Limited Edition) tak tau la MAC nak terus continue ke tak product ni lepas ni, tapi harap2 diorang …

what a beautiful sunday

Image
semalam adalah antara sunday yang seronok! Misi utama sebenarnya adalah untuk menghantar Ain aka maksu ain (my sis yg dah seminggu dok kat rumah i ni balik melaka). Macam biasalah, sebelum tiba ke misi asal, banyak la pulak persinggahan2 yang lain...

kronologi perjalanan semalam

1. keluar rumah pukul 11.
Hajat dihati nak pergi ke bootsale mega kat shah alam tu... tapi harapan. Dah semua membuta macam singa laut kan.... tgk lah kalau berjaya pergi minggu depan (heheee....)

2. singgah beli tiket ain kat sec.17.
alamak... tiket 4.45 dah abis daa... terpaksa beli tiket pukul 6.15... adoyai, terpaksalah kami merewang rewang kat shah alam sampai petang nie...

3. singgah kat mamak kejap jumpa kak najwa (redglow).
HAA!! ni la paling best! amik 2 MAC mineralize blusher yg dah lama pesan. heheheee...... nanti i blog about this key... :) :) :)

4. makan kenduri rumah uder
owh... uder dah dapat anak buah. sangat seronok ok... baby nya sangat comei :). BTW, makan pon sedap, ade ulam, sambal tempoyak, ikan…

sebab bosan, aku buat TAG

sungguh! sangat bohsan hari ini. Jadi aku telah mengisi masa lapang dengan membuat tag yang telah diberi oleh adikku, Ain. BTW, dia ada kat rumah ni, dah seminggu dah. esok baru nak balik melaka... hehee...




Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- tempat tinggal yang selesa (selesa ye, bukan mewah. mewah x semestinya selesa bagi ku)
- makeup (dari primer, foundation, loose powder, blusher, eyeshadow,...semua lah!
- baju dan kasut yang bersesuaian dengan keadaan

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
- baju RM25 di bazaar @curve

Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
- di sebuah pulau yang indah

Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
- hingga hujung nyawa. insyaallah

Adakah anda di lamun cinta?
- absolutely!

Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
- pizza hut (tapi mkn lunch lee)

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- majalah boleh? women's weekly december

Apakah nama penuh kamu?
- noor hidayah bte mohd halim

Kamu lebih senang dengan mak atau ay…

I LOVE MY HUBBY

Image
i love you my hubby.

he may be not the greatest man and husband ever, but he is the one in my life.

he may not the richest, and the wealthiest ever, but he is full of love and passion for his job. I might not like it, (coz' that's mean i am in the second, or maybe third in his heart), but it is just something that i have to accept. I have to be supportive and strong to him. It is something that i always try to do,

but sometimes.....

sometimes i became weak and fragile. When i was alone, i feel very lonely. I just hope he was there, but he's not.

Sometimes i wish i can be number one in his heart. But i know it will never be. He is workaholic. That is him, from the 1st day i met him. He is very passionate in what he's doing. Thats why i LOVE him.


So, why now i'm complaining???

tak bersyukur betul kan.....








ish....







tapi...

rosken skin repair; feet and heel balm

Image
somthing for your feet babeh!!

last month i won a rosken skin repair feet and heel balm from women's weekly (sept issue). As always, my hubby became a runner drove to KL and collected the prize for me. (forgot to tell you all that i won a surrogates movie tickets for 2 last few month, but i never use it :( soo sad i could never use it. I never watch movie since i have a baby). Thats why, when i got goodies or samples or prize (except a movie ticket), i was overjoyed! i LOVE goodies and free stuff!

so, this is the stuff that my hubby collected last month :) i entered the contest few month back becoz that time i had a very serious cracked heel and my feet looked very bad and ugly. However, i never expected that i won this (everytime i enter any contest, i never expect to win enything. i just love contest. Winning is extra bonus and joy!).

By the time the rosken was in my hand, my feet already healed (by itself! i started to drink 2 litres of plain water since my horrible cracked heel)S…