salute to the nature

salute to the nature

Wednesday, December 30, 2009

adoi la...... adoi....! (ini adalah diari konvensional)

Hari ini adalah superly tired. Kalau yg follow my twitter atau rakan2 facebook ku (oh ya.. facebook ku bukan untuk sebarangan rakan. Saudara dan kenalan sahaja ya) mesti tau yang harini, aku adalah sangat buzy... macam bizzy bee...

mula dengan keluar rumah pukul 12 (lebih kurang le), terus ke destinasi pertama, iaitu ke pandan perdana. Makeup2, buat hair do... amik2 gambar... habis 2 jam lebih kat sana. Confirm sudah style rambut, bunga dan veil color. Selesai satu bab. (nantikan update di blog makeup aku, petite touch untuk melihat trial makeup ini)

Gerak pula ke puchong. Odw, singgah mac-d, makan prosperity burger (pon.. sape yg follow twitter akan tahu bahawa aku craving benda ni semalam..huh...). Time ni dah 5.30 masa kitorang sudah makan. masuk kereta, jalaaaaaannnnnn...


sampai kat Dios Astana Bridal.. ape lagi, beli barangan bridal la.. cari veil aka selendang punya pasal. Setelah di selidiki dan dipikirin sedalamnya, sambil mengambil kira pendapat ramai pihak (phew...) didapati veil color putih dengan manik silver adalah paling COCOK dengan baju pink yang penuh labuci milik client ku di pandan tadi.. kalau pink jugalah veil tu... pink sangat la pulak nanti. top to toe pink...dapat bayang? aku.. tak sanggup nak bayang pon...T_T


dah 6.30 petang... call client lagi satu. nak trial makeup untuk sanding bulan 2 nanti. senang je jumpa condo dia ni.. orangnya pon simple... tapi adoi la..... empunya diri nak makeup yang se 'natural' dan 'lite' yang mungkin. So, itu lah yang aku buat... Tapi lepas tu empunya diri tanya kakaknya. dan...kakaknya pula nak makeup yang tebal, *meaning shading yang tebal (biar nampak betul2 garis shading kat hidung tu), blusher biar nampak merah kat pipi dan tebal, kening nipiskan dan tajamkan, tarik sampai bawah...mm ape lagi ek... itu lah antaranya. serba salah jadinya. adoi... mana satu nak diturutkan? empunya diri aka bakal pengantin atau kakak si pengantin???

*personally i dun like this kind of makeup. coz its look fake! just like the sister said, this makeup doesn't look nice in real, but its look pretty on picture. ahh.. i just dun get it. should we suppose to look pretty ON THAT DAY? i mean, not just in picture rite? suppose to look good on both, picture and real. gosh... i just can't accept the overdone makeup. sorry!

gambar yang terpaksa diletak untuk memeriahkan cerita.
sumber; arkib keluarga

selesai kerja aku. turn hubby pulak. pergi kilang sony hantar baju... dapat bayaran cash O_O bulat mata aku tengok...haha! best job hubby aku kan... satu job pon leh dapt riban... aku? 4, 5 job baru la nak jejak rib...u.... uhuuuu....uhukk!


time ni jam menunjukkan pukul 9.30 malam. terus balik rumah...(tak perlu lah aku cerita yang kitorang singgah esso isi minyak, beli tropicana twister dgn roti krim segala kan... T_T).


Sampai rumah TEPAT pukul 10 malam. terus charge h.set, call mama, check email, buat blog...

lepas ni nak cuci mekap, basuh muka, solat isya'....tgk the nanny :)

(err... ok. entry kali ni betul2 macam diari bertulis yang konvensional itu.)

Tuesday, December 29, 2009

perbendaharaaan kata Juwita Aisha

Juwita Aisha umurnya dah mencecah 1 tahun 9 bulan. Owh, tapi cakapnya lancarrr sangat!... pelat campur bahasa jerman ^_^ comei je dengar. ntah ape yg dia cakapkan, tapi terpaksa dengar jugak... kena buat-buat paham sambil jawab..."iya.. iya... betul tu aisha..." kalau x layan dia cakap merajuk pulak... Tapi sebenarnya, sumpah! memang ibu tak paham sepatah haram pon yg Juwita cerita... haha!

Tapi dalam bahasa jermannya tu, ade la jugak perkataan-perkataan yg dia boleh sebut betul (or at least, we can understand what she's talking about). Antara perkataan yang dia boleh sebut adalah:


bahasa juwita
= makna sebenar


air
= air

wash
= wash

hand
= hand

aya
= ayam

fish
= fish

cheek
= nasik

yak
= berak

kecett
= carrot (yg ni paling takde bunyi langsung)

bee
= bee

ape
' = apple

shain
= sun

kokok
= pokok / keropok (same je bunyi nye)

iyo
= milo

haok
= hot

nenene
= nenen

fai
= hi-5

ti
= roti

abah
= abah

mama
= mama

kakak
= barbie / princess disney / org pakai tudung pon panggil kakak

cet
= sakit

yeg
= leg

eyes
= eyes

A B C
= A B C

ba be = bubbles
ai shai
= einstein

aa oo
= hello

aamm
= amin

aam yamm
= alhamdulillah (ni pon x de bunyik)

pah
= sampah

sheep
= sleep

womm = worm
baaa = ball
faa ii
= flower (lari dah bunyi nye)

bebitt
= rabbit

shake
= snake

affe
= elephant

bok
= cebok

beed
= bird

humm
= mushroom

hash
= shoe (ni memula dulu pon i tak paham... penat dia tunjuk.. haha!)

ba ba
= bear bear

car
= car

tek
= cantik


ade lagi ni... tapi tak dapat nak pikir dah... nanti kalau dengar dia cakap lagi i update eh... hehe... lucu kan dengar budak baru nak cakap ni berkomunikasi ^_^ kadang2 penat nak pahamkan ape yg dia nak cakap. kesian pon ade jugak.. tengok dia bersungguh-sungguh cakap nak bagi kita paham.. haha!


Tapi Juwita ni dia suka membaca. Jadi kebanyakan perkataan yg dia tahu dia belajar dari buku. Ibunya ni la cikgunya! Tapi amazing kan budak2 ni? otak diorang macam span! senang je masuk ape yg kita ajar. betullah orang kata, umur 1 hingga 3 tahun tu lah masa kritikal untuk anak2, otaknya sedang berkembang. Ajarlah anak2 ilmu yang berguna dan baik2 pada masa ni.

macam, kalau i dengan hubby solat, Juwita suka ikut2 pergerakan solat tu. Lepas kami solat, mesti dia mintak baca doa.. pastu salam cium pipi :)


manja dia ni dengan abah...

lagi satu, i ajar Juwita benda2 dalam buku tu, tapi tak sangka bila dia jumpa benda tu real life depan mata dia, dia boleh kenal dan sebut itu lah benda nya! amazing kan? walaupon kat buku tu gambar kartun je... tp pictograph diorang mmg hebat! Betul jugak pakar2 selalu kata, buku2 bergambar dan berwarna tu lebih merangsang minda anak2...


Juwita.. Juwita.. ape lagi lah kejutan yang akan dia bawa kepada kami. Menjadi ibu ni memang satu pengalaman berharga dan indah. Setiap hari mesti ade benda baru kita belajar.


Samalah juga dengan Juwita, setiap hari nya mesti ada je benda baru dia discover kan?

yang penting, kita sebagai ibu dan bapa haruss luangkan masa untuk anak kita... kita sendiri mesti set dalam diri

: harini aku mesti main dengan anak aku at least 30 minit tanpa gangguan. its me and her time


: harini aku mesti baca buku dengan anak aku, paling-paling 30 minit


: harini aku mesti belai, peluk, cium anak aku...supaya dia tahu aku sayangkan dia



sukanya dia main jong jong inai dengan abah... :)

macam tu la... sebab kadang2 bila kita sibuk sangat dengan kerja dan hal rumah, kita ter ambil ringan perkara ni...
:)

sama sama lah kita saling mengingati dan berkongsi...

Monday, December 28, 2009

when Juwita met the rabbit

rabbit yg comei

"bibit! bibit! bibit!" (rabbit, rabbit, rabbit!)

memang excited sungguh Juwita bila dapat meramas mesra dengan rabit2 ni semua... sungguh! Juwita sangat suka rabbit! excited nya melebihi dari nampak kucing. maybe sebab kucing dia dah biasa nampak, lagipon kucing pernah cakar tangan dia dulu (dia gatal dok raba2 perut kucing bunting, amik kau! kucing tu cakar dan gigit lah tangan dia... nangis tak berlagu! sejak tu Juwita tak pegang kucing sangat)

tengoklah betapa sukanya dia...

Tapi memang diluar jangkaan juga ibunya ni tengok perangai juwita. Juwita ni kalau korang nak tau, penggeli orangnya. kalau kotor sikir, sumpah dia taknak pegang. Kalau dia jatuh kat tanah la... dia takkan pegang tanah tu! sanggup dia menjerit2 mintak kita angkat, takkan dia letak tangan dia kat tanah tu. Tapi ni rabbit punya pasal... tanah yang bersepah-sepah taik rabbit tu semua dia harung. memula ingat dia taknak masuk... sebab tpt tu macam kotor..(well, bagi dia lah kotor, sebab bertanah...) rupa nya tak, dia masuk jugak kejar rabbit tu melompat-lompat...


amboi... sukanya dia usap rabbit tu...

haa... tengok... siap usap2 lagi rabbit tu. Rabbit tu semua manja, memang mesra alam dan suka orang... memang boleh geng la diorang nih.
Tapi yg kelakarnya, lepas usap rabbit je, dia mesti buat muka geli, pastu cakap kat ibunya ni...

"wash...hand...hand..."

haha! mintak nak basuh tangan! aduyai.... anakku ini... ibunya pon cakaplah,


"nanti lah basuh tangan... kang nak pegang rabbit lagi kan... dah sudah nanti baru basuh.."

pastu dia buat muka pandang tangan dia...

"hand....hand..."
"iye... kotor... karang lah basuh... main dulu puas2..."

ibu pon tak lepas peluang nak main dengan rabbit. bagi makan kat tapak tangan ni... geli je rasa kena misai dia!

hehe.... kelakar la Juwita ni... dia memang tak suka kotor... sepanjang main tu, tangan dia kat depannnn je... heheee....
owh.. lupa pulak... korang nak tau x kat mana tempat rabbit ni? nama tempat ni Rafa bunny world. lokasinya kat shah alam, kat giant shah alam tu... tepi jalan. senang je nak nampak :)

kat pintu gerbang...juwita moyok je... sebab kena paksa balik!

kat sini pon ade jual rabbit tau! angora.. fussy wooly...ear lop.. haa... tengok-tengok! fussy wooly dengan angora yg pure breed punya! sungguh besar dan panjang gebusss gila lah bulu dia!!!! wallahwaeii!!!! gerammm je tengok kan? anak rabbit pon diaorang ade jual.. hehe... tapi xde pulak yg kitorang berkenan kat situ..

ni ape ek... angora kot... heh... booolat! for display only

ni baby angora. for sale... tinga pon pendek lagi.. kecik sgt lagi ni...

ish...
susah juga sebenarnya nak cari rabbit yang sesuai untuk kitorang ni.. i ni memilih orangnya. alang2 beli nak bela kan, kena lah cari yg harga berpatutan dan elok, sihat, cantik, dan paling penting, i dengan juwita kena lah suka! hehe... macam memilih calon menantu plak... mestilah memilih, rabbit ni akan jadi sebahagian dari keluarga kami :)

baby rabbit for sale... pon kecik sangat lagi ni... tgu besar sikit baru sesuai nak buat bela

banyak koleksi rabbitnya... tapi takde yg memenuhi kriteria kami

owh, ya... tpt ni juga menyediakan asrama rabbit. Maknanya kalau korang bercuti ke.. balik kampung ke... outstation ke... korang boleh tinggalkan rabbit kat sini tau! tapi tak tau la berapa diorang charge, sbb x tanya pulak. Cuma nampak je rabbit2 orang kat sini... fuiyo! cantik2 semua! confirm boleh bawak tido peluk2! haha!


Punyalah suka juwita dok kat sini, sampai taknak balik kau! penat pujuk. Last2 sebab tak makan pujuk, terpaksa la angkat dia keluar secara paksa rela.. hehe... melalak.....! ibu pon pesan...


"lain kali kita datang lagi ye..."


"nak... bibit! nak nak!!!!!! nak nak bibit!!!!"


" ha... iyo lah.... nanti kita cari satu eh.."


" nak.... nenenen....!"


aik?! nak nenen pulak? macam tu la juwita. kalau ape2 dia merajuk, ubat dia senang je... nenen! hahaha!

Friday, December 25, 2009

Bodyshop LE eyes and cheek palette 02

This palette is a Limited Edition for festive sparkle makeup collection by bodyshop. Retailed price is RM89.00 but if you purchase now, this holiday-festive-season time, with herworld promotion, the price is only RM69.00

I find it hard to choose either palette 01 or 02 coz both are nice and beautiful color. 01 offer the nice and dramatic purple-ish and black color, while the other one, 02 palette is brown and dark plum color, more natural and earthy. I choose the later one, as i plan to bring the palette everywhere i go, so i need somtin more natural and less dramatic to wear anytime, anywhere.

BTW, the promo picture in every store shows the model wearing 01 palette. very nice isn'it? That's why i took a loooooong time to choose between the 2 palette. I fall in love with the purple one! but i need to choose the natural color this time... sigh....


promo picture is using the 01 palette

this is 01 eye and cheek palette

The best part of 02 (brown) palette is the blusher. It's very NICE! It is a nice peachy color, which is not overpowering the eyeshadow. it's almost natural in cheek :) i HEART this blush!

so, here is the swatched of the 02 palette. have fun


Limited Edition festive sparkle makeup collection. eye and cheek palette
black velvet cover with magnet seal.

this one is nice as well, isn't it?

it can stand like this!
comes with the sponge applicator, which i dun care... i'm a brush type

the color in my finger... nice and smooth velvety shadow!

swatches in my hand. The left side is the blusher

ok... maybe you all not safisfy yet... maybe you want to see it on face? yeah.... this is just for you all....i terlebih rajin harini nak makeup untuk u all key... :)

the palette is all in my face. nice natural look for day out :)

again... in my face with the 02 palette
the blusher is not very clear on the pic, but it really does look natural and peachey, just nice on cheek

the eyes... blend it well and here it goes!

HOWEVER, there's some comment about this palette

1. the velvet cover actually is not very practical. coz the the shadow and blusher tend to fall out on this velvet cover and make the palette look mess and dirty! and vetvet is not easy to clean up...

2. like any other bodyshop eyeshadow, i find it a bit difficult to blend because the shadow is too smooth and easily wipe off and fall out. I need to put A LOT of it to make the color more intense. But it can be solve by applying the eye cream base before you apply the shadow :)

BUT, it's still worth to get this palette on this festive season, especially if you are looking for a nice-beautiful, affordable-reasonable price palette (hey, it's bodyshop ya! at this price, it's a must have) for yourself, or maybe.. as a stoking stuffer for this christmas!

happy holiday all! (^_^)
hav a good holiday... and enjoy!!!

Wednesday, December 23, 2009

flea market mega shah alam

pernah pergi sini? kalau dah... ha... bagus2...

kalau belum, haruslah plan aktiviti hujung minggu ni ke sana. datang awal2 pagi lagi best, klw dah pukul 11 tu dah panas pulak. pukul 12 lebih, diorang pon dah siap2 tutup khemah. so, wajib bangun seawal mungkin di hari ahad semata untuk kesini ok... (kami sekeluarga dah 2 kali gagal ke sana kerana lewat. sekali ni je sempat pergi. tu pon matahari dah tegak kat kepala)
flea market ni memang agak lain dari yang lain.

Flea market ni, nama pon MEGA kan, so memang MEGA sungguh! berbaris-baris, berlapis-lapis kedai yang ada. macam-macam benda boleh jumpa kat sini. Dari baju bajuan, baju baby (yg ni cantik2 dan murah2), baju branded, suar jeans, barang perhiasan, barang deco, pokok, arnab, sampailah ke garage sale... semua ada!

benda2 pelik pon ada tau... contohnya "ubat tahan mengantuk dan kuda kuda bermasalah"... ha... boleh bayang tak ape benda tu... heheee.... gi la cari sendiri kat sana...


apepon, meh kita tengok ape benda2 lain yang sempat i tangkap gambarnya...

ni collectible items. garage sales la kiranya :)

ni pon sama... junkies yg funkies

roses... roses... i loikee!!
hiasan kepala ni ye klw u all tak tau... comel kan?


baju kemeja batik pon ade. sib baik hubby i tak pakai baju batik

haaa! ni pokok ape?
cauliflower cikgu... cikgu, org ni jual sayur ke jual pokok?
jual pokok sayur... T_T

ohh... banyak2... penin dah kepala ni ha.. panas dah nie... makeup i pon dah cair hokey... tapi selagi tak habis tawaf semua tak puas hati pulak. bersusah payah tau bangun awal2 pagi hari ahad nih! harusssslah explore semua :)

ok sambung lagi perjalanan...

kedai ni jual jibbit semata...
(dalam kepala hotak berpikir, berapa ketul jibbit peniaga ni kena jual tiap kali bukak flea market utk cover overhead.... hmm... lantaklah, nape plak aku kena pikir utk dia)


dress baby pelbagai color... bulat mata ku melihatnya...

barang2 seramik dengan gaya deco english rose...
teringat kat acik intan, jimi's mom


skinny jeans yang membuatku terpaku. cantik sungguh, tp design nya x kena dowh... cemana plak boleh buat poket tu kemain besar sampai ke bawah... buat bumper nampak droppy jer nanti...

haa... ni last picture... barang yg dijual takde la pelik. biasa je... baju... tapi cara dia display mmg menang nombor 1 lah!

gantung kat pokok! hahaha...!

aduyai... letih jalan kat flea market MEGA ni. tulis entry ni pon letih... kemainnya panjang, kemainnya banyak gambar... lepas ni kalau sesapa gi flea ni, roger2 la yek.. kongsi2 la experience korang pulak.. ape yg korang dapat kat sane...korang beli ape...

kitorg tak beli papepon... saje je keluarkan peluh jalan2... hikhiks! family outing la katakan...

p/s- banyak sangat gambar benda2 best sampaikan takde gambar kami bertiga... T_T


Tuesday, December 22, 2009

MAC conjure up & superdupernatural; review & swatches

barang2 yang i dapat hari ahad haritu


2 mineralize blusher from MAC ni kan.... dah berkurunnnn dah termimpi-mimpi nak dapatkan sebijik. sejak dari Holiday collection keluar memang i dah aim 2 shade ni. Sebenarnya memula jatuh cinta kat love joy dengan gleeful, tp since 2 shade yg Limited Edition ni keluar, terus jatuh cinta. Takde alasan nak amik yang lain dah. Review kat mana2 pon mesti letak 2 shade ni thumbs up and must grab for this season. So, i grab lah... jangan salahkan i ye.. salahkan review2 yang dok promote blusher ni giler2 sampai i tergoda.. ahakkss..

So, like i told you all, i COD this things from kak najwa (red glow) kat shah alam. dah laaaamaaa order kat dia, tp since dia buzy dan outstation memanjang, terpaksa la tunggu... so, last sunday akhirnya benda ni kat tangan i. sangat haaapy!!!


2 mineralize blusher ni adalah dari holiday collection, MAC ye. Maknanya dia adalah LE (Limited Edition) tak tau la MAC nak terus continue ke tak product ni lepas ni, tapi harap2 diorang continue sebab 2 shade ni mmg antara the best mineralize blusher dari MAC. Dapat review sangat baik dari temptalia, spectra, dan byk lagi website2 makeup yg lain :)


Oleh kerana dah ramai sangat yang review pasal 2 benda ni, so i taknak la buang masa repeat all the same things here. I just want to show you all the swatches and some of my opinion after using it.. ok?


left: conjure up, right: superdupernatural

Start dengan Conjure Up

dirty mid-tone plum (frost)


kat website kata dirty mid-tone plum. haah. mmg ya pon. ( ape punya review daa...) color dia sangat chantikkk hokeyy!!!! blend well kat pipi, easy to apply, color dia highly pigmented tapi x over powering the whole makeup look. macam ne nak cakap eh... color dia soft je bila kat pipi. dan bagi effect frost (ala2 sheer, tanpa glittering2) so dia buat pipi nampak dewy, flawless je. cantik giler.


right: conjure up, left: superdupernatural (taken indoor, natural light w/o flash)

Superdupernatural

mid-tone coral (frost)


seperti namanya jugak, shade ni memang sangat natural. bila apply kat pipi, nampak natural sangat. Coral shade mmg sesuai utk kulit asia kan... so, shade ni mmg must have. Tak kira la ape skin tone kita, shade ni mmg boleh complement all shade and all look (ape punya ayat la aku cakap nih). Ni pon frost jugak, so mmg bagi effect pipi tulus mulus heheee...


left: conjure up, right: superdupernatural ( taken indoor, low flash)

2 shade ni jugak dapat high rating sebab dia frost ni lah. mineralize blusher MAC yang lenlain semua ade gold pearl atau gold veining, yg buat muka a bit glitter2 gitew bila pakai. Sebab tu ramai orang takut nak pakai mineralize blusher sbb color dia x matte, sangat tak sesuai untuk pakai hari2. Tapi 2 shade ni frost la pulak... dan color dia pon marvelous... so... paham2 la kan... of course dapat rating tinggi. even kat website MAC dah tulis 2 shade ni sold out dah...

so, korang... ape lagi... sebelum kat MAC store malaysia ni sold out jugak, dapatkan lah satu heheee....


more swatches. left: conjure up, right: superdupernatural. (indoor, w/o flash)

ade 2 shade ni pon dah cukup dah letak dalam makeup bag u all. tak perlu kumpul blusher banyak2 dan tak perlu risau kenkonon blusher tak sesuai ke hape... 2 shade ni confirm boleh masuk punya!

I LOOOOOOVE this mineralize blusher!

p/s: next time bila i pakai kat pipi i snap gambar utk u all key... time buat review ni tak ambil gambar pipi la pulak... tapi dah pakai dah...

Monday, December 21, 2009

what a beautiful sunday

semalam adalah antara sunday yang seronok! Misi utama sebenarnya adalah untuk menghantar Ain aka maksu ain (my sis yg dah seminggu dok kat rumah i ni balik melaka). Macam biasalah, sebelum tiba ke misi asal, banyak la pulak persinggahan2 yang lain...

kronologi perjalanan semalam


1. keluar rumah pukul 11.

Hajat dihati nak pergi ke bootsale mega kat shah alam tu... tapi harapan. Dah semua membuta macam singa laut kan.... tgk lah kalau berjaya pergi minggu depan (heheee....)


2. singgah beli tiket ain kat sec.17.

alamak... tiket 4.45 dah abis daa... terpaksa beli tiket pukul 6.15... adoyai, terpaksalah kami merewang rewang kat shah alam sampai petang nie...


3. singgah kat mamak kejap jumpa kak najwa (redglow).

HAA!! ni la paling best! amik 2 MAC mineralize blusher yg dah lama pesan. heheheee...... nanti i blog about this key... :) :) :)


4. makan kenduri rumah uder
owh... uder dah dapat anak buah. sangat seronok ok... baby nya sangat comei :). BTW, makan pon sedap, ade ulam, sambal tempoyak, ikan masin.... of course ade kambing masak kurma, and pajeri nanas... kueh mueh yang ku telan walaupon perut dah maju kedepan... sedap!


kueh lompang (ye ke ek namanya ni..) dengan cara berlauk yang sedap!

lepas tu uder bagi 3 lipstick stage. yeay! double the happy la! ermm... free ke kena bayar eh... heheee... tak tau le i... nanti kena tanya uder. She loves the color, but the lipstick ade kisah sebalik yg dia amat geram., jadi dia nak let go... ok. itu sahaja reasonnya. jangan tanya kisah ape key... i bukan mami jarum! about this lippy, pon nanti i akan blog the swatches hea...


lipstick stage yg uder bagi

5. tak tau nak gi mana, jadi kami ke jusco bukit raja.

rupa-rupanya ade SALES!!! so, hubby telah memberi hadiah kepada dirinya sendiri sepasang kasut camel active... ade sales 30%. senyum sampai ke telinga.
i telah membelikan juwita 2 helai seluar untuk pakai2 kat rumah. RM10 je selai.... heheheee... so my total damage is RM20 only. (mula2 rasa gembira sbb keluar duit sikit...tapi bila bukak wallet, owh... rupanya tadi i telah memberi kak najwa RM100++ utk brg MAC yg i pesan itewww!!! i telah kembali pokai..sigh..)

singgah MPH dan Juwita telah mem 'pow abahnya untuk beli buku peekaboo yang berharga RM14.90. Abahnya layannn je... so, sampai ke hari ni, senyum juwita masih sampai telinga :)


6. penat jalan, masuk kereta n pikir lagi nak gi mana.... last2 kami makan kat satay kajang haji samuri!

mmm... makan satay la pulak! 12 daging (coz i like satay daging berbanding ayam), 8 cucuk ayam. Juwita time ni, dah tidur... so dia tak makan pon... 1 makan 5 cucuk je, tu pon dah macam bloated sesangat dah... uhh... perut i kecik tawww...


satay ayam dgn lembu. arnab tak de ke eh kat sini....

kuah kacang haji samuri yang kontroversi....er.. kontroversi per eh... heheeee

kontoversi2 pon... haa!!! celup2 dengan ghairahnya!

pastu ngapppp!!!!!! shedapppp!!!

Juwita tidur ternganga... ngeee... kelaka!

lepas makan, ape lagi, bayar lah ye!


7. masuk keta lagi, dan pergi sec.17 nak hantar ain.

time ni, kami semua duduk termenung dalam keta tunggu pukul 6.15. mane tah bas ain tak sampai sampai.... pastu juwita nangis la plak bila nak pisah dengan maksu nya tu... ish ish ish.. sayang plak ko kat maksu ko tu ek...

8. balik damansara!

aduyai... letih la harini. tapi hari yang seronok! semua orang dapat somtin' dan semua orang senyum sampai ke telinga... malamnya, i dgn juwita tidur pukul 10. i tertidur masa nenen dia... letih sangat kot. i tidur sambil tersenyum... seyes!!!

gambar kenangan dengan maksu ain... (ain macam akak i... tapi dia adik i... ish...ape i cakap ni)


mmmm.....what a beautiful sunday!

i senyum macam ni boleh?

Saturday, December 19, 2009

sebab bosan, aku buat TAG

sungguh! sangat bohsan hari ini. Jadi aku telah mengisi masa lapang dengan membuat tag yang telah diberi oleh adikku, Ain. BTW, dia ada kat rumah ni, dah seminggu dah. esok baru nak balik melaka... hehee...




Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- tempat tinggal yang selesa (selesa ye, bukan mewah. mewah x semestinya selesa bagi ku)
- makeup (dari primer, foundation, loose powder, blusher, eyeshadow,...semua lah!
- baju dan kasut yang bersesuaian dengan keadaan

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
- baju RM25 di bazaar @curve

Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
- di sebuah pulau yang indah

Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
- hingga hujung nyawa. insyaallah

Adakah anda di lamun cinta?
- absolutely!

Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
- pizza hut (tapi mkn lunch lee)

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- majalah boleh? women's weekly december

Apakah nama penuh kamu?
- noor hidayah bte mohd halim

Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
- sama je

Siapakah yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
- martha stewart

Lady Gaga atau Beyonce?
- beyonce le..

Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
- mesti le... sape lagi kan...

Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
- hong kong disneyland
- copenhagen, denmark

Wang atau barang kemas?
- wang wang wang besarrr!!!

Butirkan 8 perkara tentang kamu.
- ibu muda
- petite
- sensitif
- emosional (my hubby call me "emo tahap nasional" heheheee...)
- sangat sayang my hubby and my doter
- SAHM
- i love makeup
- i kerja mekap orang

8 perkara yang amat saya gilai
- blusher
- lipstick
- mekap mata yang chantekk!
- mineralize makeup
- makeup brushes
- the nanny
- maxi dan kimono inspired dress
- pink

5 perkataan yang sering di ucapkan
- hek eleh...
- aisha.....
- abg....
- alamak...
- meh sini meh...

8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
- shinchan
- woman's weekly december
- her world december
- katalog ikea 2010
- the martha stewart living cookbook
- kuasa hijrah, kuasa untuk berubah (fadzilah kamsah)
- my first word (baca untuk juwita)
- bathe one baby (baca untuk juwita)

8 feveret movie/series
- the nanny
- ghost whisperer
- ugly betty
- american next top model
- detective conan
- martha stewart living show
- so you think you can dance
- glow


8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
- i gotta feeling (BEP)
- think of me (phantom of the opera)
- koleksi lagu2 Hi5 ( my doter punya fav)
- my ringtone
- my morning alarm... layannnn je lagunye hehee...

perkara yang saya pelajari tahun ini
- belajar mekap secara pro
- buat hair-do
- pakai clincher
- being a mother and all about motherhood. (everyday i learn new things about juwita)
- how to devide time and love for all ( juwita, hubby, 'me' time, my job, house chore, and everything!)
- belajar buat laksa dgn sis in law :)
- belajar untuk bersabar dan tidak mudah marah

habis pon! penat tau buat ni! menyambil sambil mandikan juwita, masak ikan sambal, mandi syampoo, solat isyak... ha amik kau! akhirnya siap... layan je la..

Friday, December 18, 2009

I LOVE MY HUBBY


i love you my hubby.

he may be not the greatest man and husband ever, but he is the one in my life.

he may not the richest, and the wealthiest ever, but he is full of love and passion for his job. I might not like it, (coz' that's mean i am in the second, or maybe third in his heart), but it is just something that i have to accept. I have to be supportive and strong to him. It is something that i always try to do,

but sometimes.....


sometimes i became weak and fragile. When i was alone, i feel very lonely. I just hope he was there, but he's not.


Sometimes i wish i can be number one in his heart. But i know it will never be. He is workaholic. That is him, from the 1st day i met him. He is very passionate in what he's doing. Thats why i LOVE him.



So, why now i'm complaining???


tak bersyukur betul kan.....









ish....







tapi...

Thursday, December 17, 2009

rosken skin repair; feet and heel balm

somthing for your feet babeh!!

last month i won a rosken skin repair feet and heel balm from women's weekly (sept issue). As always, my hubby became a runner drove to KL and collected the prize for me. (forgot to tell you all that i won a surrogates movie tickets for 2 last few month, but i never use it :( soo sad i could never use it. I never watch movie since i have a baby). Thats why, when i got goodies or samples or prize (except a movie ticket), i was overjoyed! i LOVE goodies and free stuff!

so, this is the stuff that my hubby collected last month :) i entered the contest few month back becoz that time i had a very serious cracked heel and my feet looked very bad and ugly. However, i never expected that i won this (everytime i enter any contest, i never expect to win enything. i just love contest. Winning is extra bonus and joy!).

By the time the rosken was in my hand, my feet already healed (by itself! i started to drink 2 litres of plain water since my horrible cracked heel)
So, i just use this stuff once to tried it. and i like it! the balm is very thick, and full of moisture. i can feel it when i applied it, and it never goes off easily, unless you wash your feet after that. It has a smell of clorets, or toothpaste.. maybe becoz one of the ingredient is peppermint oil. Not forget to mention, another active ingredient is vitamin E.

I gave my lil sis to use it after she complaining about her cracked heel, and you know what... she love it too! Now my sis using it everyday :)

sealed pack inside to ensure the hygine of the product.
this product is imported from australia.

If you got a cracked heel, you better try this. The retail price is RM23.90 (if i'm not mistaken) They guaranty the visible effect in 3 days! All you need to do is some extra effort to applied it twice a day after bath :)


Quick tip from me: before you go to bed, apply the balm all over you feet, and wear a socks all over night. Your feet will be extra moist on the next day and ready to show off on a stilletos :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails