salute to the nature

salute to the nature

Monday, November 2, 2009

laporan rasmi dari kampung

secara sahnya, kami sekeluarga outstation, yakni balik kampung dari hari jumaat lalu. sampailah petang tadi, kami duduk di palong (rumah my parent in-law). Now, dah berada di jasin, kampung halaman ku la pulak.

kebiasaan kami balik memang macam ni. panjang dan mesti balik kedua-dua belah kampung. Senang kan, dua-dua puas hati. Lagipon bukannya jauh melaka dengan n9.

Masa nk bertolak Jumaat haritu, bergasak lah aku packing laptop season ni masuk dalam backback. (laptop ni pemberian hubby, dulu hubby punya). Konon2nya dapatlah aku berblogging dan online walau dimana jua anda berada (cheewah). Tapi hampeh... kat palong rupanya wireless router dah di bawa pulang oleh bro in-law ku, kuciwa la sket...

Sampai2 jasin pula, ingatkan tercapailah hasrat ku nk online dengan hati gumbira, tup-tup, wireless connection problem la plak! sapa2 kat sini pandai nak tengok2kan dari jauh... bila connect tu, dia tulis "limited or no connectivity", hape maknanya... ha... tok nujum, sila jawab!

so, dengan hati tak berapa gumbira, aku terpaksa guna komputer tua abah aku ni. nk guna laptop mak aku, ishh... tak rasi lah! semua serba tak kena... komputer abah aku ni pulak, ok lah... cuma bila nk upload gambar ke, nak post ape2 ke... susah sket. sebabnya, bukan komputer kita kan. Fail-fail kita semua kat lappy kita, password2 semua save kat lappy kita... susah..susah...

tapi, kugagahkan jua mempost kan satu entry malam ini, supaya blogku tidak menjadi sarang hantu. maklumlah, musim halloween nih kan. blog2 orang pon, mintak maaflah, memang hilang daya nak baca, sebab tak selesa la.. korang yang biasa online dan blogging ni pon paham kan... situasi aku ni. Tak kan la aku nk ubah setting komputer orang sesuka hati, semata untuk kesenangan dan keselesaan aku kan...

cukup lah dulu laporan dari kampung ni. Juwita asyik terjaga ni. Biasalah, bila tidur tempat baru, dia kurang enak sih.. kalau tidur hotel je dia lena sampai pagi... huhuhuuu...

esok akan kucuba membuat entry yang lebih mencabar... seperti post gambar ke, video ke... (ish, mampuke) aku tak ingat password lah.. mmmm jap, teringat somtin'... bawak ke tidak eh, cable camera... aduyai... harap2 abah ade card reader..

mencabarnye buat blog dikampung halaman!!!!!

2 comments:

sarah-al-idrus said...

hehe tula jadi blogger ni mcm komitmen kan.kena jugak update.kena jugak

Sherry said...

balik kampung nice :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails