salute to the nature

salute to the nature

Monday, November 23, 2009

apakah ertinya kebahagiaan?

Apakah erti kebahagiaan bagi anda? adakah...

mempunyai rumah besar?


my dream surburban villa, beside the lake with my own organic farm. just like martha stewart's

mampu memiliki kereta mewah?


my hubby's dream car. honda civic

mempunyai gaji dan jawatan yang besar?


mempunyai isteri yang cantik atau suami yang kacak?


dapat beli apa sahaja yang diingini?


jadi kaya dan ternama?


*dapat beli seluruh koleksi MAC dan bobbi brown? (oh... ini antara impianku)

ini adalah super duper tempting! i can't resist!!!

mmm..... ape eh... cuba korang pikir-pikirkan. apa sebenarnya yang korang nak dalam hidup ini.
cuba korang tutup mata dan bayangkan sekarang (lepas habis baca perenggan ni lah baru tutup mata ye. kang tak nampak pulak... T_T), bila korang dah dapat apa yang korang nak sangat dalam hidup ni, then lepas tu apa?

Konon lah ye, dah dapat kereta besar, rumah besar, suami hensem, kerja bagus, gaji besar, keluarga berkembang or apa2 yang korang inginkan.... then... lepas tu apa? korang rasa akan bahagiakah anda pada masa itu?
bila dah dapat semua tu, lepas tu nak buat apa? apa lagi yang korang nak kejar? apa lagi yang korang nak archieve?

apa erti kebahagiaan bagi anda?


bila pikir dalam2, kalau i dapat kumpul seluruh *koleksi MAC dan Bobbi Brown, maybe i akan happy dan bahagia dalam 6 or 7 bulan, or maybe setahun dua i akan happy... tapi lepas tu? dapat happy ke seumur hidup? tak kan? kita akan bosan bila benda tu dah senang sangat kita dapat. bila kita dah bosan dengan makeup2 tu semua, kita mula cari kebahagiaan pada benda lain pula.

begitulah manusia. hidup dalam mencari, dan mencari, dan mengejar.....
benda yang boleh buat kita bahagia...

*er... MAC dan Bobbi Brown tu hanya contoh ok. I still want that MAC and bobbi brown. thats consider as a pelaburan for me hokey.... ngee...



daily family muzakarah; lesson of the day:

1. bersederhana lah dalam kehidupan. buat baik "berpada-pada", buat jahat jangan sekali-kali pon!. Ingat, buat baik pon kena berpada pada je... terlebih baik pon akan memakan diri

2. cari keseimbangan dalam hidup (balance in life)



*all picture are from google image. thank you

7 comments:

Sherry said...

my happiness will be with family and no worry on income but sad to say income always need worry.

Sherry said...

me want myvi car but maybe can buy at age 45 LOL...

Sherry said...

my dear wan blackberry phone

Sherry said...

oh I like the dream home, got fish inside?

en_me said...

duit vukanlarr segala2nyerr.. tapi segala2nyerr nak pakai duit ghitewww.. uhuhu, salammm

Sherry said...

money is not everything but when comes to bill and food we need that to pay.

anggun said...

yup. very true. money is not everything, but we need money to buy every things...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails