salute to the nature

salute to the nature

Sunday, October 25, 2009

sample susu untuk juwita

ok, sambung cerita sebelum ni... ni lah dia sample2 susu yang juwita dapat. Yang doktor recommend adalah pediasure dan anmum.

sample susu yang ada... pediasure, enfagrow A+, Isomil plus, anmum essential, anmum infacare

juwita ni, breakfast dia suka minum milo dan telur separuh masak dgn abahnya. So, bila ada sample susu ni, instead bagi dia milo kosong, ibu ni tambahlah susu sample tu dalam campuran milo dia tu. Setakat ni dah cuba pediasure dan anmum.

sumpah, dia tak minum habis pon milonya tuh! selalunya mesti milo dia habis... agaknya dia rasa milo tu rasa lain sket kot.. hehehe...

tapi juwita ni suka pulak main2 dengan sample2 tu. Pandai pulak dia sebut "susu, susu" tapi bila buat, haram nak rasa... campur dalam milo pon dia boleh detect. huhuhuu... nasib baik la susu semulajadi ibu ni masih beroperasi...insyaallah, boleh la bekalkan susu sampai juwita 2 tahun. Tapi, risau jugak, lepas 2 tahun nanti....

how am i gonna stop her breastfeeding, and how am i gonna teach her to continue consume a milk using a cup?

sekarang ni, memangla dia minum dalam cup, tapi minum milo la... sekali je sehari. The rest of the day, dia memang bergayut. how am i gonna stop her habit bila dia 2 tahun nanti?

owh... 5 bulan je lagi pulak tu... cepatnya Juwita membesar...

3 comments:

Sherry said...

um.. mix in milo oso know. so clever girl :) hehe..

maybe dairy product as replacement? cheese? mashed potato with cheese?

Sherry said...

some kid like cold susu not warm

Anonymous said...

Hi! m having same prob with you. My Damia is now 1.5 year old. BFF Breasd Feeding Forever...menangis bagi formula...even my milk in the bottle. kalau rumah baby sitter...she has to take bottle (EBM) itupun about 8 Oz perday...ayoooo risau ni...mkn pun tak bersungguh.

take care, Fatimah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails