salute to the nature

salute to the nature

Wednesday, October 7, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

cutest baby photo contest - october
“Cutest Baby in STROLLER“.


dah lama tak masuk contest kan. Ni baru ada masa sket nak masuk, so try la masuk contest "cutest baby photo - October" anjuran bersama mombloggersplanet ni. Bulan ini, temanya adalah "Cutest baby in stroller"

As mention above, penajanya adalah

mombloggersplanet
alice wonders dan
photobook Malaysia

mombloggersplanet ni, i dah join lama jugak, tapi tak la aktif sangat. Alice wonders pula, sejak dulu selalu usha2 beg kat situ, memang menawan dan menarik hati. Tapi tak pernah nya terbeli.. huhuu... tp serius, mmg cantik2 beg kat situ. PhotoBook Malaysia ni pulak, mmg best kalau dapat, sbb kat rumah ni banyak betul gambar, tapi tak terdaya nak di scrapbook kan. kalau la ada yg sudi buatkan, alangkah bagusnya...

ok, kembali kepada contest ni, kehendaknya adalah gambar baby in stroller ya... so, inilah rupa Juwita Aisha di dalam stroller orennya...


nama baby: juwita aisha binti mokhtar mizi (baby girl nih)
umur semasa gambar: 10 month
D.O.B: 30march 2008

what's up with the stroller in the picture?
its her second stroller. The 1st one was very huge, tak muat nak masuk kelisa ibu yang kecik ni. so let go yang tu beli yang kecik ni. So far stroller ni memang sesuai sangat dengan lifestyle kami yang naik turun apartment, masuk keluar kereta, travel sana sini sebab stroller ni sangat compact dan ringan :) suka sangat. dan yang lagi best, stroller ni color oren! very very the striking giteww...

my opinion about using a stroller for babies...
i personally agree that stroller memang memudahkan perjalanan ibu bapa, especially kalau pergi shopping. senang nak pilih baju, nak jalan, nak bayar, dan sebagainya... tapi at the same time, i also not very encourage parent to use stroller when bring baby outsite. I am more into sling or baby wearing type. Its bring baby closer to her mom's heart.

Juwita sendiri pon, tak suka sebenarnya duduk dalam stroller. Dia lebih suka di dukung atau guna baby sling. Sekarang dia dah boleh jalan, lagila.. tak nak stroller langsung. Nak jalan sendiri. kalau masukkan dalam stroller, mmm mula lah dia... tak percaya cuba tengok muka dia dalam gambar tu. Punya lah tak puas hati kena duduk dalam stroller hehehee...



ok. dah selesai. kalau sesiapa nak join contest ni juga boleh masuk kat mombloggersplanet. syarat2 dia mudah aje... meh sini i paste kan sat noo...

Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

  • Get a photo of your baby in his/her stroller
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the STROLLER in the picture.
  • Write your opinion about using a stroller for babies.
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post
mmm senang je kan? term & condition semua ada kat mombloggersplanet. u oll boleh check sendiri la kan.. task i kat sini dah selesai... harap2 menang la heheheee...


1 comment:

Sherry said...

hehe.. so cute :)

ya now got big and small stroller, more choice some very expensive. sweet cherry boleh la..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails