salute to the nature

salute to the nature

Thursday, October 22, 2009

levi's punya cerita...

2 days ago, sebab aku yang canang-canangkan sales kat butik levi's kan... so my family n i pon singgahla di butik levi's...

day 1 @ levi's boutique (the curve)
orang punya la ramai ya rabbi... bergesel-gesel dada aku dengan amoi2 kepong tuh! phew... x tahan... keluar balik.

day 2 @ levi's boutique (1 utama)
ok... orang ramai juga, tapi takde la bergesel. boleh la lagi salesperson tu layan kehendak aku. Biasala.. hari selasa kan... memang la x ramai orang.

So, i like the straight cut punya jeans.. tapi xde saiz 24. smallest is 25. (gile ape? abis orang kecik macam aku ni nak pakai ape kan?) Then, salesperson tu cadangkan boot cut, sbb ade saiz 24. memang bila try pakai, sangat sangat sangat fit dengan badan aku. nicely hokey!! bukan selalu aku jumpa jeans atau ape2 seluar yang nicely fit kat pinggang, montot, kaki aku semer nih! satu je problem, as usual panjangnya... kena la potong sket... tp sayang la kan, boot cut bila potong... x nampak boot sangat la... dah la yg kat bawah tu la ade macam fringe yang sangat shantek!

minat betul dengan jeans tu. ade 2 color/ type. satu tu dark blue, kain ade sikit mix lycra coz dia stretchable sket... sangat klasik, original, signature levi's punya design. satu lagi, color light blue season2 sket. yg ni denim sepenuhnya... x leh stretch. Dua dua aku suka...

time nak bayar, hubby bawak keluar maybankcard dia. Dah memang awal2 lagi dia ckp xde cash hokey. aku dgn juwita keluar dari butik tu, sbb juwita dah mula buat macam rumah sendiri.

then, hubby keluar sehelai sepinggang. maybankcard xleh detect daa!!!! ni kes kedua ni! sekali dulu aku pernah kena dgn maybankcard aku. kat brand outlet... chess... malu siott.. mesti org belakang2 ingat aku xde duit dalam akaun. dah la cashier tu asyik tanya "ade duit dlm akaun tak?" last2 aku jawab kuat2, "ADA la kak... saya baru beli barang tadi kat metrojaya sana.."

ok, berbalik kepada kisah hubby tadi, last2 aku ckp "x payah la beli abg... lgpon seluar jeans ni xde dalam wishlist kat blog saya tuh... baik abg belikan saya makeup bobbi brown atau blusher MAC hehehe!" hubby aku pon ape lagi... senyum lega sampai ke telinga. dalam hati mesti dia ckp "phew... selamat aku kali ni..." hehehe... gurau2 je...

odw balik tu, kitorang lalu jalan jauh sket dari butik levi's tu. hehehe... malu kenkononnya... xnak org levi's tu nampak kita... hehehe.. lawak betol!

day 3 @ levi's boutique (the curve)
tak tau nape, masuk jugak sekali lagi kat levi's ni. tgk stock dia dah tambah. jeans pompuan banyak la... saiz 24 pon ade banyak. tapi aku x terasa nak sepasang pulak. sebabnya, aku ade keinginan baru...

aku nak sepasang cermin mata frame plastik! aku nak pakai cermin mata balik la... pakai kat rumah je la... sebabnya, aku kesian kat mata aku ni. letih dia pakai contact lense. xde masa nak rehat kan...

owh... lagi pula...

hubby ku dah beli cemin mata baru, sbb yg lama punya telah jahanam.

mmm... memula dia dok usha Ray Ban punya frame, tp xde kaler hitam... last2 dia beli frame levi's! hahaha! x dapat seluar, cermin mata levi's pon jadi..

ok la... cantik kat muka dia...

ok tak cerita levi's aku? wahahaha...

2 comments:

Sherry said...

I dont have levis :( so not sure what to say I know its expensive.

petite4 said...

you should try one... when you find the right cutting for your body, you surely love it! trust me, its worth with the money u spend

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails