salute to the nature

salute to the nature

Saturday, August 29, 2009

shopping raya spree!

yesterday juwita n me shopping for raya! yeay~~finally!

daddy sent us to the curve about 9.30a.m and pick us back home at 8pm O_O hohoo... terkejut tak? seriously all out whole day shopping huhuu...

exceli, i already aimed all the clothes that i want to buy yesterday (last week dah window shopping dulu huhuu, tp duit belum masuk kan...) so, yesterday is more like to choose the correct sizing becoz we already decide on color theme and everything.. lagipon mmg dah aim nak yang mana kan... (fyi, our theme this year is olive green-pink)

As for juwita, she behave good all day long, except during lunch hour she became a bit fussy sbb lapa dan mengantok. So, after i breastfed her she fell asleep for about 1 hour and after she woke up, we immedietly went to cold storage to bought nasi goreng and mango juice. Huhuu... selera betul dia makan.. habis separuh nasi goreng tuh. lagi separuh dia habiskan masa petang... buka puasa dengan ibu.. kat depan brand outlet tu jeh kitorang picnic hehehee...

end of the day, here what we got..

sepasang baju melayu johor for daddy
sepasang baju kurung juwita
sepasang baju kebaya moden ibu (baju dan kain sell seperately...match sendiri la)
sepasang kemeja for daddy
3pcs set of clothes for juwita
3pair of socks for juwita
free gift butang baju melayu
free sampul duit raya wakakaa!

then, abah datang dengan kasut crocs utk juwita. ni gift from daddy to juwita. unfortunately sizing dia besar la pulak... huhuu..

tu je la... bajet abah RM200/person jer... so ibu dapat 1 pasang je la... huhuu... korang pon tau kan, baju pompuan bukan murah ye tak... murah ade, kat tesco. hahaha!... tp takmo la pakai baju tesco time raya lak huuhuu... :P

baju ibu nanti, kalau ibu ada untung lebih sket bulan ni boleh la beli sepasang lagi... kalau takde xpela.. sblm posa dulu pon dah ade tempah baju sutera batik utk gi kenduri. baru pakai 1 kali gi kenduri...

kasut ibu lak... sebenarnya dah beli sebelum posa dulu... tp macam dah berkenan kasut yg lain la pulak kat vinci. yg new arrival tu lagi lawa la plak... adus... tengokla macam mana yek.... ni confirm kena top up duit sendiri... budget da lebey sih...

that was what happend yesterday! letih giler tapi puas hati. (tak puas hati sangat sbb teringat-ingat kasut vinnci tu huhuu... harus ku rembat lepas nih..!)



as for today..... another xciting day! i have makeup and grooming class!!! yeay!!! dah lama register nih... tak sabar rasanya.

model pon dah dapat which is Nurul Huda. (she is finalist covergirl nur tau! top 5 lagi..) huhuu... we gonna have fun today!

tapi tengah pikir2 ni... macam ne juwita harini ek... td badan dia panas sket. risau la nak tinggalkan dia dengan abah... abah nak dok mana ek...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails