Posts

Showing posts from June, 2009

zoo johor & love u abah juwita!!!

Image
zoo johor

burung cenderawasih a.k.a bird of paradise. tarikan yg menarik di zoo johor
last day at JB... (ok.. this is my last post about my trip to JB. i know u all feel board aledy ^_^)

before we drive back to melaka, once again we stop at masjid sultan abu bakar, then we took some picture at tambak johor... n finally we entered johor zoo.

okla... zoo nya takde la sebenar national zoo atau zoo melaka. ada banyak juga yg tak best dilihat dalam zoo nih...

antaranya:
- rusa (or this kind of species) ada sekumpulan... luka2 badannya. hampir semua ada luka.. dihurung langau lagi...@_@ sedey dan kesian tgk. macam diorg ni takde veterinar.. kebajikan haiwan ni kurang dijaga.

deer that i'm talking about... macam kurang jagaan
- monyet2 (species monyet) diletak dalam cage batu, yg kat depannya kelihatan macam penjara. kecik je lubang yg bergril tu. macam tersiksa je monyet tu dalam penjara batu tu... kenapa la diorg tak buat tpt tinggal monyet2 tu macam habitat diorg...

- reindeer (err... i guess.…

danga bay (part 2) + jalan2 JB

Image
on the road : juwita asyik bergaya dengan ribbon merahnya :P comey la tuu...
second day @ JB.

1st destination - plaza angsana
mama nak sgt datang sini, so layann je la... best jgk la... walaupon jauh sket dari town n tak sebesar yg kat town tu (ntah ape namanya... tak ingat la plak). jalan2 jumpa kedai bridal... gown nya semua grand! ape lagi... snap la gambar sampai kena tegur pak guard (sbnrnya xleh amik gamba :P)

gown2 lawa kat plaza angsana : tangkap curik nih...
2nd destination - rumah aunty nor
kat plaza angsana jumpa aunty ibah (memang dah janji nak jumpa kat sane) so, borak2 aunty ibah ajak gi datang rumah. mmmm badan pon dah letih, rasa nak rehat dan minum teh... setuju je la... hehe. kat rumah ada anak2 aunty nor... yg kecik sekali buatkan teh n prepare table. sweet je tgk dia hehe... pandaiiii wat kejeee... kalau tak silap baru darjah 6... boy plak tuh!!! uish... sape nak booking buat menantu boleh hantar resume.. hihihii...

3rd destination - masjid sultan abu bakar

masjid sultan a…

danga bay (part 1)

Image
danga bay!!!! here we come!!!
we'd been here 2 times this month.
1st time was during our short trip to aza's wedding.
2nd time was on vacation with my mom, dad, n my siblings :)

danga bay tak pernah mengecewakan sesiapa yg dtg. memang happening especially malam minggu.

to make my story short (malasnye nak mengarang malam ni) lets enjoy the picture!

sampai sana, 1st activity is dinner! maklum la semua dah kebulor. we dine in at rumah limas. tpt makan paling best kat danga bay. makan bersila dalam rumah limas. dengar pon dah menarik kan?

rumah limas tempat dinner kami malam tuh : nyaman jer rasa, mcm kat istana zaman silam : tu ha raja tengah landing
budak ni lain plak kerjanya. tak peduli hape... tido pon buat action kamen ...
next, we enter danga bay park!!! wheee....!!!!
kat dalam tu ade theme park, ada petting zoo, ada train... then, boleh sewa basikal a.k.a beca keluarga. best sehh... memang seronok walaupon berpeluh tak hengatt!

basikal keluarga: letih gila kayuh wei.... tp best!
bern…

sayang ditinggal-tinggalkan

Image
this is juwita. she chat with her daddy (like she did in this pic.) every nite while she was at jasin : but somtime, daddy just not online... :( but she keep calling abah...abah... n that's make me sad.. :(


its been quite some time... i was outstation. my hubby left me at jasin (i got minor fever)... then he cuti-cuti malaysia with his friend to langkawi! wahlawei... tinggal la diriku ini bersama juwita. luckily kat rumah ada wahed, ada la juga teman borak (or teman gossip! hehe...ops.. taubat daku tak ngumpat lagi lepas nih)

so, hubby tinggalkan daku... rindu tu mmg la... sedey taw kena tinggal... tp abgsyg dah belikan kasut crocs olivia sblm tu.. hehe.. so dalam sedih2 tu, ada suka hati sket...

nila dia crocs sandal yg kuceritakan... purple takde saiz pulak time tu... so abg beli kaler ni

masa kat jasin, usha2 tricycle utk juwita, sbb dia asyik rebut basikal dak Lala tu aje... tp last2 tak beli hape pong... hampess jerlast2 uwan plak yg belikan utk cucunya ni.. hehe.. basikal paling…

goodhope hotel, skudai

Image
trying her mom's cloth! : notice the big mirror behind? she LOVE it most!

ni mana punya cerita daa... last 2 weeks punya! hehehe... tu la jadinya bila malas.


masa kami ke trip johor last 2 weeks, kami stay di goodhope hotel. booking online jer.. actually at 1st, we planned to stay at pontian hotel, but becoz last minute reservation, n time holiday pulak... hotel pontian sudah full. so, we move to second choice which is good hope hotel. we stay here just 1 night... 3 person. me, hubby n juwita (^_^)



juwita paling excited bila sampai hotel. senyum memanjang, berlari-lari sejak kat lobi lagi. malam pulak... tidur lena sampai pagi... best la katakan...
cuppa coffee : after check in, kami menghancurkan bilik hahaha! katil pon dah tunggang langgang :P overall, trip ni best! walaupon hanya short trip, tapi agak puas hati sbb dapat jalan-jalan. juwita pon paling excited sepanjang trip nih...
goodhope hotel adalah hotel taraf 3 bintang, so facilities pon... standard la dengan taraf nya kan... p…

rindu abg sayang...

lama pulak rasanya duduk jasin nie.... isnin haritu kena tinggal kan abg... abg kena balik damansara sbb kerja banyak... dan dan petang tu terus confirm job. kita dengan Juwita tinggal kat jasin sbb pagi tu rasa demam... then demam terus sampai esoknya.. huhuu...

bila la abg nak balik jemput kita nih.. Juwita kalau nangis panggil abah aje... :(

kami rindu abg...

jom celebrate fathers day kat melaka...

wedding aza

Image
its been quite long time i'm not updating my blog. 1st, becoz no mood lor...
2nd, buzy with life n house chore 3rd, sick! @_@ demam aje... 4rd, i'm outstation!!

the 4rd reason is the most fun one... 1 of the place i went during my outstation is my friend's wedding at pontian! yippie!!!

we stayed at goodhope hotel (i will blog about this later) located at skudai. On Saturday, we attend Aza's wed at pontian. i know.. i know... yang tak dapat datang johor haritu mesti tertunggu-tunggu gambar aza kawen kan...

so guys... here some snap shot on her wedding. enjoy :) makan dulu : tunggu pengantin siap makeup hehe... sebelum pengantin lelaki sampai kita posing dulu atas katil. bikin panass...hahahapengantin lelaki sampai dengan hantaran dan manisan
sambil tu kat luar juwita dah buat muka letih hehe
picture with pengantin sebelum balik : juwita da tido : penatnye dia... hehe... tgk yg atas tu... dah sememeh jer rupanya..
raja sehari : elegance green
the theme color is green. its a nice wedd…

homesick more

hatiku telah balik ke jasin, melaka...

huhuuu...huu....

nak tulis blog pon malas.............