Posts

Showing posts from March, 2009

demam denggi!!!

Image
KRONOLOGI

SELASA
about last 2 week, sy kena demam denggi. Start dgn sakit kepala yang amat sgt... then, balik rumah dah tak tahan dah.. mintak hubby belikan anggur. Abg beli anggur, dgn popiah basah, ade ape tah lagi... semua tak lalu mkn, sbb tekak teramat lah pahit!

RABU
Esoknya, hubby beli bubur ayam, dgn burger... semua tak boleh masuk. pahitnya rasa tekak ni. badan makin lemah sbb tak dapat makan... petang tu, terus berangkat balik jasin sbb rumah pon dah tunggang langgang, dgn juwita dah tak terlayan lagik hehehe...

sepanjang perjalanan terasa begitu lama sekali... sangat la berat kepala ini dan rasa loya dan mual2 sepanjang perjalanan..

sampai rumah jasin, rumah kunci!!!! WTH! masyaallah... rasa nak baring pengsan je kat luar rumah tu. nasib baik boleh baring dalam kereta hehehe...

JUMAAT
so, demam beberapa hari di rumah, boleh lagi balik rumah uwan sehari awal utk kenduri kak nim. Semua sbb hubby nak sgt pergi merewang kenduri tu, so sy gagahkan diri utk pergi juga. Walaupon sepanjang…

baby sling (alternatives to stroller)

Image
Golden Globe winner (Best Actress in a Television Series: Felicity) Keri Russell's baby sling swaddles newborn baby River.

well... the promo lines is keeping baby close to our heart.

masa pregnant dulu banyak dapat info pasal baby sling, dan perkara yang related dengan baby sling adalah berkenaan dgn perkembangan dan keselesaan newborn itu sendiri.

Baby selesa di dukung dekat dengan jantung ibu. (especially newborn, the sound of mom's heartbeat really soothe her, becoz thats the only sound that she recognize) she lives with that sound for 9 month! Thats why when breastfeed, or their mom carry her, she feel comfort n save. some people (or should i call 'most people') miss understanding about this matters. they thought the baby can smell "bau ibu dia", or "tgn org lain tak sama dgn ibu dia"... well... maybe... only after 4 month onward. For newborn, the only thing that she recognize is her mothers heartbeat!

*pardon me when i only use 'she' referi…