salute to the nature

salute to the nature

Wednesday, February 11, 2009

super sunday family outing

pic of juwita : @ uncle lim's : comelnye...

ok... as usual, 1 day in every week (either weekend or weekday) we are having a family outing! yeay!! hari yang ditunggu-tunggu setiap minggu... heh heh ok... like any other weeks before... (macam dah takde tempat lain kat dunia ni), kami pergi lagi ke ikea, ikano, the curve tu...

ada banyak sebab mengapa lokasi tu juga jadi pilihan setiap minggu:

1.
shopping complex yang sangat convenient utk keluarga ( tak macam mid valley, or 1 utama yang sesak dan ramai kutu2 rayau, this place tak de kutu2 dan mat2 lepak bagai.. mmg sesuai utk family outing)


2. lokasinya
yang dekat dengan rumah (about 10 to 15 minutes driving)


3. baby room yang selesa, lengkap, dan cantik! hehe... senang nak breastfeed baby

4. retail2 outlet
yang menarik! weekends ade flea market lagik!! syurga bagi shopaholics


5. food outlets
pon banyak!!! mmg penin kepala nak makan kat mana... hehe


6. lepas shopping/ window shop boleh beli groceries kat tesco! haa... serampang 2 mata...

ok, last week aktiviti kami adalah makan, jalan, window shop.


makan di uncle lim's kopitiam
menu : 2 half boiled eggs, uncle lim's curry laksa, chicken porridge ( walla weh!!! besar toll mangkok! terkujat menengoknya... 4 orang pon boleh makan. senak perut beb nak habiskan. Juwita pon makan porridge tu.. suka betul dia hehehe....

chicken porridge, curry laksa, kat belakang tu half boiled egg dah abis ngapp : burbb : kenyang..

happy happy people : gendang gendut tali kecapi

jalan-jalan @ the curve valentine's day special deco!! very pink-a-licious!! siap ade love tree lagik... ewww... sempat juga ambil gambar.. shantekk!

pic of me : with love tree : love is around the corner... xoxo

playground ikea..
tempat rehat2 lepaskan lelah, sambil2 tu budak2 boleh main-main... baru nak introduce Juwita dengan permainan tu semua, sesi mengenal permainan la pulak kan...

trying a new thing : very the adventurous : she's 1 step to be Einstein! haha

okey... cukup la dulu... can't wait for the next family outing!! daa... xoxo

2 comments:

miji said...

lawa gambar awak amik....mana blajar?hihi

warm welcome said...

bakat terpendam tu en.miji hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails