salute to the nature

salute to the nature

Wednesday, February 25, 2009

minggu yang indah!!! :) free gift n shopping!!! yeay!

oh... setelah awan kelabu, sinar pasti menjelma

yeay!!! what should i describe about myself.. lucky girl maybe? tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa tahukan.. hehe...

minggu ni penuh dengan perkara-perkara bertuah yang tak jemu-jemu datang, seolah-olah nak mengubat hatiku yang lara last week dek penangan seorang customer yang tak bertimbang rasa...(see my last2 post ya..)

lucky number 1
memula, dapat sms dari womens weekly. rupanya menang voucher dari lewre bernilai RM50. I almost forget which competition i entered! rupanya selak punya selak, it was march 2008 lewre promotion contest!!! wahlawey... so long time oh... i thought i didn't won it... rupanya baru nak announce pemenang after a year! phew....

lucky number 2
so, hari selasa pergi pejabat ACP Magazine kat uptown nak redeem hadiah... then, excited buka envelop... lepas buka, lagi satu excitement!!! rupanya bukan boucher RM50, tp RM100!!!! muahahah!!!! so syiok oh!!!! sepanjang turun lif senyum sampai ke telinga. pak guard tu pon buat muka semacam... ingat aku gile agaknya hehehe...

lucky number 3
harini pulak... lagi satu benda best terjadi... last month ada masuk 1 lagi competition (2009 most creative resolution contest) kat blogshop. then awal bulan haritu dah announce i sbg 7 finalis yang terpilih. daripada 7 finalis tu, pengunjung blogshop kena vote (1 kali vote je utk sorg pengunjung). then, pemenang akan dipilih dari vote. nombor 1 sampai nombor 3 dapat hadiah tau.. (detail abt this competition boleh check sendiri kat http://eightdesigns.blogspot.com/).

Nak dijadikan cerita, tinggal 10jam sblm tamat, i dapat nombor 5 dgn vote 18 org jer... so tak harap sgt la.. tp dalam hati still doa2 n berharap sikit2... hehe... then bila contest dah tamat n dia nk announce pemenang, i tak visit pon blogshop tu sbb dah putus asa...(rasa mcm takde harapan kan, so budget tak menang la)

tup2 tetiba harini terasa nak tinjau kejap, nak tgk sape dpt nombor 3 (well, nombor 1 dan 2 obviously dah tau sape...) tetiba yg muncul nama Noor Hidayah da....!!!! wahwahwah!!! mcm tak percaya jer... ntah sape yg vote kita last minit tu... hehe.. tq very2 much la... muah2 kat korang yg tak dikenali tu.. so, as a reward, dapat pilih mana2 baju worth RM45! hehe.. walaupon tak banyak, tp sbb kemenangan tak disangka, still excited n seronok betul!


lucky number 4
dress, dress n more dress! yg ni dapat isnin haritu... sbb tolong somebody finishkan survey for her thesis, as a reward, i got a dress!!! lucky me... dapat pilih yg cantik sgt n color like cream white gitew.. its a kimono inspired dress with bat-winged sleeve n attached sash on back! eww... i likeyyy.... i feel 100% woman on that dress...

lucky number 5
semalam pulak pergi mid valley, sbb ada mega sale for jusco member.. another lucky thing happend! i cari innerwear yg suitable for my kimono inspired dress i mention above (coz' its too sexy to wear on its own la..) i cari bahagian sport, sbb budget mmg nak yg jenis lycra n fit perfect kat body (tak suka yg inner biasa tu sbb too lose on me!) so, mmg time bertuah, tgh happy hour... drpd 50% off dapat 70% off! then ade pulak tu saiz XS... color baby blue... mmg suai2 je dgn badan, n exactly like what i'm searching... half body length, ala2 tube top tp ada sleeve yg fit2 perfect kat badan...material pon soft, n cool doh.. ouh... hard to describe... kalau rajin, i tepek gambar kat kini lain kali ye.. heh heh... original price is RM59.90 so after 70% less... u count it yourself la! worth it!!

hehe okey... so, minggu ni mmg seronok... dapat banyak hadiah n diskaun hebat!hehe... tu la benda yg buat pompuan gembira, ye tak? hadiah, hadiah, hadiah, dan shopping!!! hahaha...

sebut pasal shopping, yes!!! minggu ni pon banyak shopping online! no wonder la seronok je rasa... hehehe... most of the item reached me yesterday... n i love all the item i purchase! antaranya
baby tights 2 pairs (really cute n pretty design!),
teeth whitening (for hubby), charcoal cleansing mask (for hubby), hehe... dapat free gift lagi from supplier coz purchase more than RM50! i wonder what is it... (this parcel still with hubby)

next time i will tell more about my online purchase. i'm pretty good in purchasing online u know!
my brother even call me ratu online!! hahaha...

cukup la dulu... panjang berjela pulak, boring nak baca kan...

daa...
xoxo

1 comment:

NBR said...

Alhamdulillah. I am happy you get over your bad experience with lots of happy rewards. Congrats.

Aunty Nora.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails