salute to the nature

salute to the nature

Thursday, February 26, 2009

special sale preview 4 ikea friends


just becoz of this crazy sale, we woke up early this morning. Me and Juwita not even got time to take a morning bath! (kantoi hehe...)

1st, we plan to get there by car. well sbb memikirkan maybe banyak barang nak beli nanti kan... tp sbb mengejar sale (yg diwarwarkan dalam newsletter pukul 7a.m - 9.30a.m shj) n then we stuck in the middle of the road by jamm, immediately our plan changed. We turn back, n take a bike!! immagine how crazy it is!!! 3 of us on a bike, went through the jamm just to chase a dinner plate on ikea!!!! hahaha....

sampai sana, suasana tenang je... maklumla awal pagi kan. lagipon opening sale ni utk ikea friend yg dpt invitation je... direct terus kami ke bahagian pinggan mangkuk. OMG!!! the white plate that we chase already gone!!! kecewanya rasa... macam tak berbaloi keluar rumah awal2 pagi. So, we decided to buy other things (hehe... dah sampai takkan tak shopping kan...)

finally, i was lining up on payment counter with this item:
1. 2 box mirror side table (worth RM49.00 on sale RM9.90)
2. 4 pcs/set japanese ceramic mug (worth RM12.90 on sale RM5.90)

total up this morning = RM25.70 normal price RM110.90 yeay!!! what a great steal!

my hubby left me @ ikea as he must go to work n come to meet us again about 1 o clock... so, ape lagi, anak dara kenit ni dgn ibu dia pon merayau la... window shopping sakan. We end up bought a new baby sling from mom's care. yeay!!! dah lama sebenarnya aim benda ni... sejak juwita baru lahir lagi... tp tak terbeli sampai la ni...

when my hubby came, he came with a new backpack!!! (did i mentioned that his previous backpack was stolen? haha... pecah lubang lagi). Then we had a lunch, n after that shopping agenda continued!

saje2 je nak check kot2 org ikea tu dah keluarkan stock dinner plate putih tu lagi. dan...... berbaloi sungguh penantian! stock baru dah keluar!!! so, kami rembat 6 keping. hahaha...
1 keping RM11.90 on sale RM5.90! what a steal!!!! rugilah tak beli... hehehe...

sampai rumah pukul 4 lebih... nak pengsan rasa. terus tertido sampai maghrib. tp hubby keluar balik sambung kerja... hehe... love u abg... sibuk kerja pon sempat menyelit kejar sale. muah muah!

xoxo

Wednesday, February 25, 2009

minggu yang indah!!! :) free gift n shopping!!! yeay!

oh... setelah awan kelabu, sinar pasti menjelma

yeay!!! what should i describe about myself.. lucky girl maybe? tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa tahukan.. hehe...

minggu ni penuh dengan perkara-perkara bertuah yang tak jemu-jemu datang, seolah-olah nak mengubat hatiku yang lara last week dek penangan seorang customer yang tak bertimbang rasa...(see my last2 post ya..)

lucky number 1
memula, dapat sms dari womens weekly. rupanya menang voucher dari lewre bernilai RM50. I almost forget which competition i entered! rupanya selak punya selak, it was march 2008 lewre promotion contest!!! wahlawey... so long time oh... i thought i didn't won it... rupanya baru nak announce pemenang after a year! phew....

lucky number 2
so, hari selasa pergi pejabat ACP Magazine kat uptown nak redeem hadiah... then, excited buka envelop... lepas buka, lagi satu excitement!!! rupanya bukan boucher RM50, tp RM100!!!! muahahah!!!! so syiok oh!!!! sepanjang turun lif senyum sampai ke telinga. pak guard tu pon buat muka semacam... ingat aku gile agaknya hehehe...

lucky number 3
harini pulak... lagi satu benda best terjadi... last month ada masuk 1 lagi competition (2009 most creative resolution contest) kat blogshop. then awal bulan haritu dah announce i sbg 7 finalis yang terpilih. daripada 7 finalis tu, pengunjung blogshop kena vote (1 kali vote je utk sorg pengunjung). then, pemenang akan dipilih dari vote. nombor 1 sampai nombor 3 dapat hadiah tau.. (detail abt this competition boleh check sendiri kat http://eightdesigns.blogspot.com/).

Nak dijadikan cerita, tinggal 10jam sblm tamat, i dapat nombor 5 dgn vote 18 org jer... so tak harap sgt la.. tp dalam hati still doa2 n berharap sikit2... hehe... then bila contest dah tamat n dia nk announce pemenang, i tak visit pon blogshop tu sbb dah putus asa...(rasa mcm takde harapan kan, so budget tak menang la)

tup2 tetiba harini terasa nak tinjau kejap, nak tgk sape dpt nombor 3 (well, nombor 1 dan 2 obviously dah tau sape...) tetiba yg muncul nama Noor Hidayah da....!!!! wahwahwah!!! mcm tak percaya jer... ntah sape yg vote kita last minit tu... hehe.. tq very2 much la... muah2 kat korang yg tak dikenali tu.. so, as a reward, dapat pilih mana2 baju worth RM45! hehe.. walaupon tak banyak, tp sbb kemenangan tak disangka, still excited n seronok betul!


lucky number 4
dress, dress n more dress! yg ni dapat isnin haritu... sbb tolong somebody finishkan survey for her thesis, as a reward, i got a dress!!! lucky me... dapat pilih yg cantik sgt n color like cream white gitew.. its a kimono inspired dress with bat-winged sleeve n attached sash on back! eww... i likeyyy.... i feel 100% woman on that dress...

lucky number 5
semalam pulak pergi mid valley, sbb ada mega sale for jusco member.. another lucky thing happend! i cari innerwear yg suitable for my kimono inspired dress i mention above (coz' its too sexy to wear on its own la..) i cari bahagian sport, sbb budget mmg nak yg jenis lycra n fit perfect kat body (tak suka yg inner biasa tu sbb too lose on me!) so, mmg time bertuah, tgh happy hour... drpd 50% off dapat 70% off! then ade pulak tu saiz XS... color baby blue... mmg suai2 je dgn badan, n exactly like what i'm searching... half body length, ala2 tube top tp ada sleeve yg fit2 perfect kat badan...material pon soft, n cool doh.. ouh... hard to describe... kalau rajin, i tepek gambar kat kini lain kali ye.. heh heh... original price is RM59.90 so after 70% less... u count it yourself la! worth it!!

hehe okey... so, minggu ni mmg seronok... dapat banyak hadiah n diskaun hebat!hehe... tu la benda yg buat pompuan gembira, ye tak? hadiah, hadiah, hadiah, dan shopping!!! hahaha...

sebut pasal shopping, yes!!! minggu ni pon banyak shopping online! no wonder la seronok je rasa... hehehe... most of the item reached me yesterday... n i love all the item i purchase! antaranya
baby tights 2 pairs (really cute n pretty design!),
teeth whitening (for hubby), charcoal cleansing mask (for hubby), hehe... dapat free gift lagi from supplier coz purchase more than RM50! i wonder what is it... (this parcel still with hubby)

next time i will tell more about my online purchase. i'm pretty good in purchasing online u know!
my brother even call me ratu online!! hahaha...

cukup la dulu... panjang berjela pulak, boring nak baca kan...

daa...
xoxo

Monday, February 23, 2009

monday morning post

woke up early, had a breakie... still dun know what to do... ok, i write a new post lah. so i write it down...

no particular topic at this time... hubby dah tido balik.. nak tido balik jugak la...

oh ya... just remember somtin'.. last week (last week la kowt.. da lama actually) ade buat chicken chop. next time tepek gambar kat sini siap dgn review dari hubby lagi haha... right now.. my head getting dizzy.. mate dah separuh... nite...zzzzzzzzz

ermmmm...

lupa.. xoxo!

Thursday, February 19, 2009

bad mood - sooo piss off

minggu ni soo sooo bad mood... geram ada, benci ada, sedey pon ada... last2 nangis je lepas tak tahan geram lagi...


macam ni ceritanya... berpunca dari seorang yang bernama Nurul Farhana. (i have all her detail, phone number, address, i.c number...) she bought 1 product from me (which is cost RM128, but i gave her discount so it became RM115 including pos laju).

CHRONOLOGY

FIRST, she claim that she dun know me, so i consider a stranger to her... (its not possible to her to deal n make payment immediately- with stranger.) so she claim me to post the item 1st, then she'll make payment when she recieve the item.

SECOND, atas dasar percaya... i trust her (well, maybe becoz she is women, malay n muslim - wrong judge!!!) i agreed!!! i immediately post the item on friday noon.

THIRD, the item should be arrive on saturday morning. But i kept it in mind, i thinking positive about it. Maybe she didn't recieve it yet...wait until monday.. even if she recieved already, maybe she will bank-in my money on monday...

FORTH, on monday... no news... i SMS her, but no reply. I called her... asking about the item.. n she said...

" oh ye ke dah sampai... takde pulak.. takpe saya tgu harini kalau sampai... ptg nanti sy bank-in la"

well... ok. i accept her accuse. maybe she is telling the truth. But until tuesday no news... she didn't ask me about her parcel (even tho dah late 3 hari..?!)


FIFTH, wednesday morning. Still not recieve my money. I SMS and called her again. this time i checked the tracking number on internet... n guess what?! the status is delivered successfully on 14th!!! that was on last saturday!!! WTH!!! hati dah panas, terus SMS her again n she reply like this

"ouh yekew?xpewla ti sy check kat cnie slalu tsalah ruma...jap gie sy masokkan duit tue, klw xsempat esok leh? hum thinking gewd about person is gewd "

amboi sempat lagi nasihat kita... that SMS from her was after my SMS yg suruh dia spya jujur dan jgn merosakkan kepercayaan org kpd dirinya... heh heh...


6TH, wednesday evening... sy still tak puas hati (mcm ne nak puas hati... duit lom dpt wawawaa). this time, i called pos malaysia khidmat pelanggan. dan... 1 lagi jawapan yg lebih menyirapkan darah sehingga ke kepala!!! pos malaysia ckp, item dah delivered dan diterima pada pukul 10.24pagi sabtu 14hb... dan penerimanya bernama somtin' like fahana, or mahana.. (not clear coz the operator is chinese) This time, i really really piss off!!!! kalau nurul farhana tu ade depan mata, mmg dah kena hambur sumpah seranah. So, i SMS her again... telling her the latest fact that i know n i also called her right after that... n she said like this

" ohh yeke... sabtu pagi ek.. takpela nanti saya check. sbb saya takde kat rumah. maybe my mom ke yg ambil. ptg ni i bank-in la "

FYI, i didn't mention to her that i know who did sign the parcel upon receiving. kalau sy bgtau, tak tau la ape lagi putar alam dia nak bagi...


7TH, still didn't receive my money... thursday already... 2 MSG to her today... 1 in the morning, another 1 was in noon. ( forget to mention that i SMS her everyday at least 3 times begging her to pay me!).
my last 2 SMS...

"salam ini peringatan terakhir. Sila membuat pembayaran hari ini juga. Jika tidak sy tidak ada pilihan melainkan membuat report dan blacklist nama anda. ..."

dan lagi satu di waktu petang..

"sy belum terima bayaran. TOLONG BAYAR HARI INI!! awk org islam kan?"

what to say? i had no choice...


END FOR THE TIME BEING

saya tak kisah jika dia ada masalah untuk membuat pembayaran kerana masalah tertentu... tp dengan putar belit dan kepura-puraan dia membuatkan saya menyampah dah sakit hati. Especially tentang penerimaan parcel tu... tak inform pon dah dpt.. senyap je. Bila sy tanya sbb sepatutnya dah sampai, dia pura-pura terkejut!!!? WTH!!! bila rahsia dah terbongkar, lagi la banyak putar belit nak selamatkan diri...

i lost alot of time, energy and tears just becoz this damn women.. sy nangis mengenangkan betapa ada manusia jenis ini kat dunia dan sy pula yang terkena... (of coz i cry becoz of my money too... hehe)...

harap2 tak jumpe lagi orang mcm ni lps ni... cukup la satu. Untuk orang lain, JANGAN sekali-kali buat mcm ni kat peniaga online.. kecian kat kami.. kami ni cari makan... org mcm that 'damn woman' tu mmg perosak bangsa... patut dipenjarakan je 10 tahun.

just my xperience...to share to all...

Monday, February 16, 2009

bon voyage!!

Bon Voyage!!!

Fare well and good luck to my beloved brother

Abd Rauf b. Mohd Halim


~~~~~~

tahniah kerana berjaya menyambung pelajaran ke Aussie!! yeay!!!

~~~~~~

jangan lupa kami disini~~ semoga berjaya di perantauan!! send la gambar byk2 ye~~~

~~xoxo~~


Saturday, February 14, 2009

she's ohh.. so gorgeous!

first time ever..(maybe) i want to write about my all time adol.. she is ohh..so gorgeous!!! it victoria beckham a.k.a posh!!

well, some ladies admired angelina jolie..(err... i admire her too! no doubt) but after martha stewart (she's the first), i put victoria on second. credits to her perfecto shape after 3 boys! wallah! she's really work hard on it, and maintain the slim figure for years!!

the nearly-rexic?
what to say... i kinda like that new invented word. At least it sound a 'lil bit healthier... (aneroxic can bring dead babe..nearly-rexic wont'). Just over concious about body shape n count calory on every single thing you put on mouth? nah... we just count calory.. we did not vomit it back like bulimic people... see.. we are healthier tha..ha..ha...


1 pesanan untuk semua yang merancang untuk kurus pada tahun ini... there's no shortcut girl!!!
Don't trust any slimming pills or slimming boutique! band all those!!! all just propaganda.


all picture credis to http://victoriadavidbeckham.blogspot.com/

Wednesday, February 11, 2009

super sunday family outing

pic of juwita : @ uncle lim's : comelnye...

ok... as usual, 1 day in every week (either weekend or weekday) we are having a family outing! yeay!! hari yang ditunggu-tunggu setiap minggu... heh heh ok... like any other weeks before... (macam dah takde tempat lain kat dunia ni), kami pergi lagi ke ikea, ikano, the curve tu...

ada banyak sebab mengapa lokasi tu juga jadi pilihan setiap minggu:

1.
shopping complex yang sangat convenient utk keluarga ( tak macam mid valley, or 1 utama yang sesak dan ramai kutu2 rayau, this place tak de kutu2 dan mat2 lepak bagai.. mmg sesuai utk family outing)


2. lokasinya
yang dekat dengan rumah (about 10 to 15 minutes driving)


3. baby room yang selesa, lengkap, dan cantik! hehe... senang nak breastfeed baby

4. retail2 outlet
yang menarik! weekends ade flea market lagik!! syurga bagi shopaholics


5. food outlets
pon banyak!!! mmg penin kepala nak makan kat mana... hehe


6. lepas shopping/ window shop boleh beli groceries kat tesco! haa... serampang 2 mata...

ok, last week aktiviti kami adalah makan, jalan, window shop.


makan di uncle lim's kopitiam
menu : 2 half boiled eggs, uncle lim's curry laksa, chicken porridge ( walla weh!!! besar toll mangkok! terkujat menengoknya... 4 orang pon boleh makan. senak perut beb nak habiskan. Juwita pon makan porridge tu.. suka betul dia hehehe....

chicken porridge, curry laksa, kat belakang tu half boiled egg dah abis ngapp : burbb : kenyang..

happy happy people : gendang gendut tali kecapi

jalan-jalan @ the curve valentine's day special deco!! very pink-a-licious!! siap ade love tree lagik... ewww... sempat juga ambil gambar.. shantekk!

pic of me : with love tree : love is around the corner... xoxo

playground ikea..
tempat rehat2 lepaskan lelah, sambil2 tu budak2 boleh main-main... baru nak introduce Juwita dengan permainan tu semua, sesi mengenal permainan la pulak kan...

trying a new thing : very the adventurous : she's 1 step to be Einstein! haha

okey... cukup la dulu... can't wait for the next family outing!! daa... xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails