Posts

Showing posts from December, 2008

selamat tahun baru 2009

GOODBYE 2008
!
!
!
!
!
WELCOME 2009


maal hijrah

Image
post khas untuk maal hijrah. nothing to write actually. Azam tahun baru dah berlegar-legar dalam kepala hotak ni, just nak tunggu di tulis keluar je. Tunggu 31 disember nanti. Sblm tu nak kena buat post mortem azam tahun lepas. Mana satu yang tercapai, mana satu yang tak terbuat. hehheh... rasanya banyak juga yang tak terbuat. hehe...

lately makan banyak la.... risau juga... sblm ni tak lalu makan.. tiba2 terasa nak makan je..... ishh.... nak kena get back in track ni... dah jauh terpesong.

ok. So, OFFICIALLY, That will be my first commitment i announce to public. GET BACK IN DIET TRACK AND CONTROL APPETITE SERIOUSLY. or... the usual phrase i always use in my meal diary... WATCH WHAT I EAT. hahaha...

mmm... need to think about the next new year wish and will. see ya.. daaaa

Review d' get 2gether @ de palma cafe SACC

Image
WHAT : family Redzwan d' get together
WHEN : 24 december 2008
WHERE : de palma cafe SACC Shah Alam
WHO : anak2, menantu2, cucu2, dan cicit2 atuk redzwan (will describe later)

What's hot....

THE FOOD - buffet style. light-light only maa... ada kue tiow goreng, fish and chip, mash potato, garden salad, karipap, fruits like tembikai, honeydew, papaya, and pudding (or should i call lengkong?) which is milk flavour and current flavour. and oh ya... thare's a cake (chocolate sponge cake) that's all i think... dun't remember much about that.

THE ENVIRONMENT - i describe it as ok. from 5 i can give 3? well... i'm to nice, isn't it? haha..

THE PEOPLE - people are really get together. getting to know each other. even there's 1 cucu atuk yg baru 1st time i jumpa!! he is uncle din's son. never meet him and his family b4 (ever!) sbb selalu clash bila balik raya... oh, ya. golongan yang paling get together malam tu adalah budak2!! haha... cucu2 atuk yang kecil (anak2 au…

non..........

Image
anyone.....................................................................................please





help




me

sooooo bad mood :(

Image
shame on me... after a long rest and holiday, i start my blog with sad. sooooooo sad......... no other words. no explanation.... nothing.

I'm lost

i'm alone

i'm cold and wet.....

i'm hopeless...

no matter how hard i try, things are getting bad and bad... even worse

the only thing that make me smile........................................ my heart, my love, my life...JUWITA AISHA. I LOVE YOU SO MUCH :)

__________________________________________________________________


The lesson is...
ONE, money could not bring u everything. U cannot buy happiness.
TWO, patience patience and more patience...
THREE, silence is golden
FOUR, have time with myself, take time-out before i explode!!


a bit survey on myself, i realize that....
- i lack of sleep. from last two week until last night i just sleep about 5 hour per night?.. and that is not a straight 5 hour... wake up every 2 hour and find it difficult to continue sleeping afterward.
- im having back pain and lower back pain. which is quite ser…

raya haji

cuti raya haji kali ni memang agak lama... dapatlah lepaskan lelah dan letih bekerja selama ni. Dapat juga balik kampung kat Batu Pahat, rumah atuk belah abah. Kiranya ini kali pertama Juwita ke sana. Abg syg pula dah kali kedua ke rumah itu.

Makan pon macam-macam ragam juga. Ada nasi tomato, laksa johor, ketupat, dan ada satu jenis makanan tradisi orang bugis.... burasak. Rasanya lemak-lemak masin, sebab masak nya nasi tu dengan santan dan garam, kemudian di bungkus dengan daun pisang dan direbus.

uish.... kenyang betul... banyak betul makan sepanjang cuti ni... adakah berat badanku bertambah?? ntah la.. tak berani lagi nak naik penimbang tu hehehehe

juwita dah 8 bulan. sekarang dah boleh merangkak, duduk, berdiri dan panjat2. dah pandai makan finger food, dah pandai menjerit, panggil abah dan cakap "mey mey mey" bila nak susu. hehe

harini nak keluar beli wallet/purse. harap2 abg syg dapat balik kerja awal harini.

buka album lama

Image
palm tree : in my parent's house

owhh.... breastfeeding in public? : not an issue : as long as u know how to :)

a big smile : gendang gendut tali kecapi....

laptop abg syg dah ok semula. So, dengan gembiranya semua gambar-gambar koleksi dulu-dulu dapat diselamatkan. yeay!!! ini sedikit dari koleksi yang boleh dikongsi bersama