salute to the nature

salute to the nature

Tuesday, August 12, 2008

kenduri kenduri kendara

Biasalah, bilamana dah start cuti sekolah ni, kenduri kendara pun bermula. Almost every week we get invitation, mostly from our schoolmate ^_^ congratz to you all. Kahwin juga akhirnya. Kami dah sudah last year...yeay...

So, let me recall back kenduri-kenduri yang kitorg attend dan bakal attend
  • 26/7/08 saturday - restoren puteri, sg. penchala (my father's cousin)
  • 09/8/08 saturday - sg. besi (epi & pasangan; anak sedara my hubby)
  • 16/8/08 saturday - setapak (i think...not sure lor) (jack & pasangan; our schoolmate xmrsm serting)
Itu sahaja la dulu. Banyak juga kenduri yang kami tak dpt hadir atas sebab-sebab tertentu. Antaranya sebab tiada kelapangan dan lokasi yang jauh. Tapi my hubby ada 1 alasan untuk menjadikan sesetengah jemputan tu wajib; ini untuk member-menber punya kenduri sahaja ye; kalo korang datang kenduri kitorg, kitorg datang la kenduri korang pulak nanti! :P haha... menyesal tak tak datang wedding kitorg dulu? gurau je, no offend

Lagi satu, bila sebut pasal menghadiri jemputan kenduri dan cuti sekolah ni, banyak pula perkara-perkara berbangkit lain yang timbul. Antaranya hadiah apa nak beri, nak pakai baju apa, juwita nak pakai baju apa,

dan yang paling utama...alamak,
habislah dietku!! Nak taknak menu mesti nasi minyak. Tak pun nasi beryani! nasi hujan panas?! paling paling pun nasi putih. Tapi lauknya pulak tak menahan!!! daging dendeng, ayam masak merah, pajeri nanas, acar, dhal, kurma, kari, waaahhhh..... memang tak boleh tahan. Walaupun rasa guilty bila makan, tak makan pun rasa guilty jgk. mcm mana ni...

for that, i'm glad that we don't have to attend all of the invitations. (thanks for my hubby too for creating such a good concept, tp mintak maaf banyak-banyak pada member-member yang kami tak datang kendurinya. Bukan sebab nak diet, tp kami ada alasan lain lagi yang lebih concrete ya.)


our friends on our wedding: 25/8/07
our wedding last year: who's next?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails