Posts

Showing posts from August, 2008

long time no see

Dah lama betul tak update blog ni.... bukan tak ada masa, tp sibuk dgn pelancaran web anggunjelita.com walaupun dah siap, tapi setiap hari ada sahaja benda nak kena update dan upgrade. Bukan ape, untuk kesenangan pembeli juga kan... barang2 pun dah bertambah banyak, function makin mudah... oklah... malah dah ada yang register under anggunjelita.com! yang bestnya lagi, anggunjelita dah tersenarai dan di index dalam search engine!! yeay!!!

Ckp pasal long time no see ni juga, minggu ni sy jumpa pula kawan sekolah lama. Sama2 dulu belajar di MRSM serting dan dia duduk bilik bersebelahan dgn sy kat asrama.... dan sy tak ingat dan cam dia??!!! what the.... Dia yang tegur dulu, then i recall back my memories la.... mmm dia pun tak dtg wedding kitorg dulu, that's why she also unsure that it was me :P

Apapepun, hello to everybody and we see again (well, in a screen i mean. and you are seeing my words actually). Nopicture for today.... next time ya!

pelancaran!!! - review web jualan AnggunJelita.com

bestnye!!! kedai baru ku dah mula dibuka dan dilancarkan minggu ini! thank you very much to my hubby sebab susah payah bersengkang mata menyiapkan laman web jualan pertama ku itu... Setakat ni, barang2 pun belum banyak diletak lagi... tapi takpe, sikit-sikit lah kan. Tak lama lagi banyak lah tu... :)

Dengan pemilihan nama AnggunJelita, diharapkan laman web jualan ini dapat memenuhi kehendak wanita masa kini yang mementingkan kejelitaan, keanggunan, serta kesihatan keseluruhan. Buat masa ini, produk yang ada adalah dari DCL dan D'navechee. Produk Avon akan menyusul tak lama lagi. Apabila lengkap nanti, web AnggunJelita.com ini akan menjadi one stop centre kepada wanita-wanita diluar sana. Insyaallah.....

nyum...nyum...

Image
picture of juwita aisha : having a mornin' meal : she loves it!

one of her favorite time... is feeding time!! 2 times a day; 10a.m in a mornin' and 6.30p.m in the evening. what she loves? definitely pear and banana puree (makes her poo poo easily), apple sauce (but she will be a bit constipated). Now she also was introduced to brown rice cereal and she seem to like it too (she reject it last month, maybe she was not ready for that yet last time).

Juwita also seem to like her new bottle! senang lah nak bagi dia minum air masak sekarang. It's a green bottle from mam. I will show to you all later, ok...

daaa...

stroller baru Juwita

Image
Seperti yang dijanjkan, topik hari ini adalah stroller baru Juwita... tapi malangnya, stroller lama tak sempat pula nak diambil gambar. Bila ada masa nanti baru upload lagi...





boleh tahan jugak stroller ni ye... oren lagi. memang sesuai dengan aku yang glamer ni












picture of juwita : trying her new stroller : she likes it

kelebihan stroller ini berbanding yang lama

1. kecil dan ringan

2. portable dan mudah digunakan

3. senang dilipat sehingga sekecilnya

4. trendy dan terkini

5. rekabentuk yang ringkas dan menarik

Itu sahajalah rasanya. promote lebih-lebihpun bukan dapat kredit..heh heh


Sebab tajuk harini stroller baru Juwita, so takde la nak cerita benda lain. hal lain nanti bukak post baru lah. taaa...

mega sale shopping!!

letih betul...harini shopping di 1 Utama dgn hubby dan Juwita. banyak juga hasil yang kami dapat..
tote bag yang nice buat fill up brg2 keperluan Juwita dan ibunya. ^_^ bestnye dapat bag baru.....!stroller baru Juwita!!! Yg ni kecil dan boleh dilipat sekecil mungkin (compare dengan stroller Juwita yang lama ni, mmg mcm ibu dengan anak bezanya.)mmm seingatnya 2 benda tu je kot... kalau ada lagi nanti list lagi. Dah letih sangat sampai tak boleh pikir...hehehe

Sambil shopping makan pulak kat jusco. Nyonya asam laksa (favourite hubby), dengan cinnabon. Makan sikit je sbb tak datang selera sangat (tengah dalam diet ni, sabtu ni ada kenduri) hubby pun beli semangkuk je, cinnabon 2 ketul, air rozele (betulke ejaannya ni)

Anyway, tonite will be no picture la. Tomorrow i will continue with a new post. I'm sooooo excited to tell you all about Juwita's strollers (now she have 2 units. need to sell the old one la) and my new tote aka baby bag!

see ya

constipation!!

Image
waaaa.... Juwita sembelit la.. masuk harini dah 2 hari my pumpkin tu tak poo poo :( . Harini i beli diluted jus apple and prune heinz bagi dia minum. Air masak pun dah bagi (actually paksa dia minum sbb juwita sangat la tak suka minum air kosong)

hopefully tomorrow my pumpkin will poo poo easily...

now she's asleep.....hushhh......ssssshh...zzzzzz.... :)


picture of juwita aisha : sleeping in my arms

kenduri kenduri kendara

Image
Biasalah, bilamana dah start cuti sekolah ni, kenduri kendara pun bermula. Almost every week we get invitation, mostly from our schoolmate ^_^ congratz to you all. Kahwin juga akhirnya. Kami dah sudah last year...yeay...

So, let me recall back kenduri-kenduri yang kitorg attend dan bakal attend
26/7/08 saturday - restoren puteri, sg. penchala (my father's cousin)09/8/08 saturday - sg. besi (epi & pasangan; anak sedara my hubby)16/8/08 saturday - setapak (i think...not sure lor) (jack & pasangan; our schoolmate xmrsm serting)Itu sahaja la dulu. Banyak juga kenduri yang kami tak dpt hadir atas sebab-sebab tertentu. Antaranya sebab tiada kelapangan dan lokasi yang jauh. Tapi my hubby ada 1 alasan untuk menjadikan sesetengah jemputan tu wajib; ini untuk member-menber punya kenduri sahaja ye; kalo korang datang kenduri kitorg, kitorg datang la kenduri korang pulak nanti! :P haha... menyesal tak tak datang wedding kitorg dulu? gurau je, no offend

Lagi satu, bila sebut pasal mengha…

be nice...this is my first

Image
welcome everyone ^_^

a picture of Juwita Aisha : 4 month and 1 week old